Ce se intampla daca gandesti rau despre altii. Ce este legea rezonantei

Ce se intampla daca gandesti rau despre altii. Ce este legea rezonantei

Aproximam ca un gand pozitiv are un kilogram de energie, astfel ca un gand negativ va avea tot un kilogram de energie. Cum sa scapam de gandurile negative Stiintific, la persoanele care gandesc negativ se creeaza niste sinapse neuronale care permanentizeaza acest mod de a fi. Intr-un asemenea caz, este bine sa renuntam la prietenii care genereaza sau amplifica gandurile negative pe care le avem, dar sa ne schimbam si modul de manifestare.

acum 42 luni (1 Oct 2017)

Cand vorbim despre ganduri, fie ele pozitive sau negative, totul se reduce la legea rezonantei, spun specialistii.

"Legea rezonantei nu poate fi pacalita de nimeni, desi unii cred ca o pot face, pentru ca ea functioneaza pe principiul bumerangului: ce trimiti in exterior, vei primi inapoi. Aproximam ca un gand pozitiv are un kilogram de energie, astfel ca un gand negativ va avea tot un kilogram de energie. In momentul in care gandim negativ despre o persoana, este exact ca atunci cand tragem un glont catre persoana respectiva, chiar daca este un glont mental. Conform legii rezonantei, acest gand negativ emis se va intoarce cu o greutate de trei ori mai mare asupra emitatorului", explica psihologul Stelian Chivu cum functioneaza legea rezonantei. S-a dovedit stiintific ca toate gandurile negative se intorc mai devreme sau mai tarziu la cel care le-a emis si se materializeaza, afectand persoana in cauza la nivel mental, emotional sau fizic. Acest lucru nu e musai sa se intample imediat dupa ce ai gandit negativ, dar la un moment dat un eveniment de acest gen va avea loc.

Gandind negativ mereu, creezi o atitudine negativa, care duce la un comportament negativ, spun specialistii. Mai multe studii stiintifice efectuate pe acest subiect au concluzionat ca persoanele care gandesc negativ sunt limitate din punct de vedere intelectual, iar la un moment dat pot sa manifeste chiar si probleme psihice.

Pe partea emotionala, persoanele care si-au facut din gandirea negativa un scop in viata vor manifesta stari de anxietate, depresie si tot felul de fobii. Prin urmare, daca constatam ca avem prieteni cu ganduri negative, este bine sa ne analizam, la randul nostru, pentru a descoperi daca acest lucru nu a porrnit chiar de la noi", puncteaza psihologul Stelian Chivu.

Cum sa scapam de gandurile negative

Stiintific, la persoanele care gandesc negativ se creeaza nis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro