Ce se intampla cu tine dupa ce mori? Utilizari pe care le poti da corpului dupa ce nu-ti mai este de folos

Ce se intampla cu tine dupa ce mori? Utilizari pe care le poti da corpului dupa ce nu-ti mai este de folos

"Daca fie si o singura persoana care priveste scafarlia sau rinichii cuiva care a suferit de SIDA va invata ceva referitor la diformitatile pe care le provoaca boala si despre importanta sexului protejat, nu va fi in zadar", a apreciat tanarul. Universitatea din Tennessee detine si un centru de antropologie unde experti criminalisti, dar si studenti realizeaza studii pe cadavre pentru a afla informatii referitoare la etapele de descompunere in diverse medii, la modalitatile de identificare si la stabilirea cat mai exacta a momentului mortii.

acum 44 luni (31 Oct 2016)

Pentru unii poate suna macabru, pentru altii subiectul este in afara oricarei discutii, insa pentru o parte dintre americani reprezinta o optiune demna de luat in seama. Americanul are 38 de ani si este diagnosticat cu HIV. Si vrea ca oamenii de stiinta si nu numai ei sa afle mai multe despre aceasta boala studiindu-i ramasitele.

"Daca fie si o singura persoana care priveste scafarlia sau rinichii cuiva care a suferit de SIDA va invata ceva referitor la diformitatile pe care le provoaca boala si despre importanta sexului protejat, nu va fi in zadar", a apreciat tanarul.

Potrivit aceleiasi surse, topul optiunilor este deschis de donarile de organe. Sute de oameni isi pierd viata in fiecare zi asteptand o inima, un ficat, un rinichi sau un pancreas care nu mai vine. O alta varianta este aceea de a dona tesut, oase, ligamente sau cornee.

Corpul mai poate fi lasat stiintei cu scopul de a ajuta tinerii studenti la medicina care realizeaza disectii sa invete mai multe despre organismul uman. Universitatea din Tennessee detine si un centru de antropologie unde experti criminalisti, dar si studenti realizeaza studii pe cadavre pentru a afla informatii referitoare la etapele de descompunere in diverse medii, la modalitatile de identificare si la stabilirea cat mai exacta a momentului mortii. "Colectia" numara 650 de schelete si este in crestere. Antropologii si criminalistii returneaza corpul familiei dupa ce au terminat experimentele, iar daca aceasta nu-l vrea, inseamna ca solutia nu e cea mai buna optiune pentru dvs.

Daca "ferma" nu este o optiune, poate brokerul de cadavre este. Acesta se poate ingriji de "livrarea" diferitelor parti anatomice catre oamenii de stiinta care au nevoie de asa ceva pentru studii sau pregatirea studentilor. Partile care nu sunt cerute pot fi duse la crematoriu si incinerate, iar cenusa returnata familiei. Trupurile sunt supuse unui procedeu de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro