Ce se intampla cu organismul dupa ce bem doi litri de apa pe zi si ce trebuie sa facem pentru a nu ne deshidrata

Ce se intampla cu organismul dupa ce bem doi litri de apa pe zi si ce trebuie sa facem pentru a nu ne deshidrata

De ce este bine sa bem apa: - Apa ne ajuta sa ne hidratam corespunzator, dar si ajuta ca stratul de colagen sa primeasca nutrientii de care are nevoie.

acum 33 luni (3 Jul 2017)

Medicii sustin ca lipsa apei din corp duce la deshidratarea organismului, iar acest lucru poate determina un nivel scazut al energiei si vom observa ca imediat va aparea oboseala. Trebuie sa stim ca barbatii trebuie sa consume trei litri de apa pe zi, iar femeile doi litri de apa pe zi. Dupa ce reusim sa ne hidratam corespunzator vom observa ca ne simtim mai tonici si activitatea este mult mai buna", a spus medicul de familie Aurelian Stanescu.

De ce este bine sa bem apa:

- Apa ne ajuta sa ne hidratam corespunzator, dar si ajuta ca stratul de colagen sa primeasca nutrientii de care are nevoie.

- Durerile de cap sau din corp pot disparea in momentul in care ne hidratam corespunzator si reusim sa consumam doi litri de apa pe zi.

- Inainte de fiecare masa este bine sa consumam un pahar de apa, iar astfel vom scapa de problemele de constipatie.

Medicii au mai declarat ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa se hidrateze foarte bine, iar consumul de apa trebuie sa fie de peste trei litri pe zi.

"O viitoare mama trebuie sa consume zilnic peste doi litri de apa, iar cea care alapteaza - trei litri de apa pe zi. Persoanele care fac miscare sau se implica anumite activitati care determina transpiratia trebuie sa creasca aportul de apa pentru a compensa pierderile de lichid", a mai spus Aurelian Stanescu, medic de familie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro