Ce se intampla cu nervii soferilor in traficul infernal? Un psiholog pune punctul pe "i": "Am ajuns ca, in trafic, sa nu ne mai respectam unul pe celalalt"

Ce se intampla cu nervii soferilor in traficul infernal? Un psiholog pune punctul pe

Astfel, am ajuns ca in trafic sa nu ne mai respectam unul pe celalalt", spune Catalin Ilie. Sa ne imaginam o scena, nevasta il supe pe barbatul de la volan si-l cearta ca nu a dus copilul la timp la scoala. Asta denota ca stresul pe care il avem acasa, la serviciu, ne face sa reactionam.

acum 81 luni (29 May 2017)

La orele de varf, e nebunie in trafic. Am incercat sa aflam raspunsul de la psihologului Catalin Ilie.

"Evident ca in prima faza toti o sa gasim vinovati. Sunt cei de la Primarie care nu au facut drumuri mai bune. Sunt parintii care au cumparat masini la copii. Nu o sa facem altceva decat o sa gasim vinovati in jurul nostru. La un moment dat, vom cauta vinovati in jurul nostru. Ala incalca regulile e circulatie, de ce sa nu fac si eu la fel. Incepem sa ne invinovatim unul pe altul. Astfel, am ajuns ca in trafic sa nu ne mai respectam unul pe celalalt", spune Catalin Ilie. In care se pune persiune asupra noastra, sa respectam anumite intelegeri. Acestea sunt duse, la un moment dat, pana la limiota. Putem da vina pe angajatorii nostri, pe sefii nostri, pe serviciul nostru.

Catalin Ilie sustine ca masina devine locul in care oamenii incep sa defuleze. "Nu-i asa ca pe masina care tocmai ne-a depasit. Nu-i asa ca pe cel care a trecut inaintea noastra iar semaforul s-a facut rosu, iar eu intarzi zece minute. Sa ne imaginam o scena, nevasta il supe pe barbatul de la volan si-l cearta ca nu a dus copilul la timp la scoala. Apoi seful suna seful care-i spune ca nu a predat documentele in termen. Ghici cum o sa reactioneze acest om cand in fata lui se baga unul, iar din cauza lui se face rosu. Asta denota ca stresul pe care il avem acasa, la serviciu, ne face sa reactionam. Si asta pentru ca interiorul ei ne ofera un confort", a mai spus Ilie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro