Ce se intampla cu ancheta privind adoptarea Ordonantei 13 "noaptea ca hotii"

Ce se intampla cu ancheta privind adoptarea Ordonantei 13

Ce se ancheteaza In acest moment, dosarul este in faza de incepere a urmaririi penale "in rem", privind infractiunile de favorizare a faptuitorului, prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si fals intelectual. Cel de-al doilea aviz de la MRP, in original, a fost preluat de reprezentantii MJ chiar in seara zilei de 31 ianuarie 2017, insa a fost inregistrat la nivelul ministerului a doua zi, 1 februarie 2017, la acelasi numar cu primul aviz de la MRP - cel cu observatii si propuneri.

acum 89 luni (2 Apr 2017)

Ancheta in cazul adoptarii Ordonantei 13/2017 de modificare a Codurilor penale este in acest moment pe masa anchetatorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din Parchetul General. Procurorul este obligat sa afle adevarul cu privire la persoanele, faptele si imprejurarile in care au fost comise aceste acte", declara procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, la sfarsitul lunii februarie cand Parchetul General a preluat cazul de la procurorii DNA.

De atunci, doua evenimente au acoperit mediatic aceasta ancheta: motivarea Curtii Constitutionale privind ancheta DNA, si evaluarea activitatii Laurei Codruta Kovesi si a lui Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, efectuata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. "Raportat la motive, vom continua ancheta"

Imediat dupa ce Tudorel Toader a anuntat ca "nu este oportuna" revocarea din functiile de conducere a celor doi procurori, Augustin Lazar a comentat aceasta decizie pe Facebook: "Ministerul Public va respecta intocmai decizia Curtii Constitutionale si va actiona pentru indeplinirea rolului de reprezentare, in activitatea judiciara, a intereselor generale ale societatii si de aparare a ordinii de drept, precum si a drepturilor si libertatilor cetatenilor". Ce se ancheteaza

In acest moment, dosarul este in faza de incepere a urmaririi penale "in rem", privind infractiunile de favorizare a faptuitorului, prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri si fals intelectual.

Potrivit anchetei incepute de DNA, la Ministerul Justitiei, condus de Florin Iordache (PSD), s-ar fi distrus un document de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul (MRP), condus de Gratiela Gavrilescu (ALDE). Era vorba de un prim aviz de oportunitate cu observatii si propuneri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro