Ce scria ziarul "Luminatorul" din Timisoara despre moartea printului Rudolf in 1889

Ce scria ziarul

In 28 ianurie, Rudof si Marie Vetsera s-au dus la cabana de vanatoare de la Mayerling, unde printul avea programata o vartida de vanatoare cu contele Joseph Hoyos si printul Philipp de Saxa-Coburg si Gotha. Printul Rudolf si sotia Stephanie FOTO Wikipedia.org Iata ce a scris ziarul de limba romana din Timisoara "Luminatorul", imediat dupa moartea printului Rudolf: "Prima stire despre damblaua inimii nefiind exacta, iute se dete uitarii, in urma careia apoi se latira fel de fel de vesti despre cauzele grabnicei morti a mostenitorului de tron.

acum 58 luni (2 Oct 2016)

La sfarsitul de ianuarie 1889, locuitorii Timisoarei au primit vestea mortii printului Rudolf. Era printul mostenitor al monarhiei Austro-Ungare, fiind singurul fiu al imparatului Franz Joseph si al sotiei acestuia, Elisabeta, cunoscuta sub numele de Sisi. Rudolf este cuprins de depresie si anxietate. In 28 ianurie, Rudof si Marie Vetsera s-au dus la cabana de vanatoare de la Mayerling, unde printul avea programata o vartida de vanatoare cu contele Joseph Hoyos si printul Philipp de Saxa-Coburg si Gotha. Rudolf si Marie sunt gasiti morti de catre cei doi in 30 ianuarie 1889 in pavilionul de vanatoare.

Printul Rudolf si sotia Stephanie FOTO Wikipedia.org

Iata ce a scris ziarul de limba romana din Timisoara "Luminatorul", imediat dupa moartea printului Rudolf: "Prima stire despre damblaua inimii nefiind exacta, iute se dete uitarii, in urma careia apoi se latira fel de fel de vesti despre cauzele grabnicei morti a mostenitorului de tron. Dintre toate, in lumea mare se sustine cu neclatita credinta stirea ca vigurosul clironom ar fi picat jertfa unui atac de razbunare. Stirea oficiala specificata si ilustrata de toate ziaristica lumii si publicata in monitoarele oficiale ale monarhiei noastre este ca clironomul-arhiduce Rudolf, intr-un moment de innoureala a mintii sale, provenita din mai multe suferinte trupesti vechi, si-a stins insusi viata sa tanara si plina de sperante stralucite... Castelul de vanatoare din Mayerling, precum si chilia de dormit in care clironomul a zacut cu capul zdrobit de impuscatura, sint incuiate si pazite. Trupul mort, adus in locuinta repausatului din resedinta de Viena, fu asezat pe un catafalc in chilia de dormit, coperit cu numeroase si pretioase cunune de flori vii... Muzica tiganeasca din Cluj, care des a inveselit pe paposatul cloronom cind acesta era la vanat in castelul de la Gurghiu in Ardeal, inca a primit licenta a depune o cununa de flori la sicriu... Ele sustin toate depesele care erau sa soseasca din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro