Ce salariu are acum si cat ar putea castiga in viitor Sorin Grindeanu: "Va avea mult sub presedintii ANRE si ASF"

Ce salariu are acum si cat ar putea castiga in viitor Sorin Grindeanu:

Odata cu aparitia informatiilor potrivit carora Sorin Grindeanu va fi propus presedinte al Agentiei Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) au aparut si primele informatii legate de salariul pe care il va castiga Sorin Grindeanu din aceasta postura: 10.000 de euro net. Recent, presedintele PSD Caras-Severin, deputatul Ioan Mocioalca, considerat un protector al lui Sorin Grindeanu, a declarat pentru publicatia expressdebanat.ro ca Sorin Grindeanu are in momentul de fata un salariu de secretar de stat care este de "vreo 8 mii si ceva de roni in mana".

acum 62 luni (14 Nov 2017)

Odata cu aparitia informatiilor potrivit carora Sorin Grindeanu va fi propus presedinte al Agentiei Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) au aparut si primele informatii legate de salariul pe care il va castiga Sorin Grindeanu din aceasta postura: 10.000 de euro net. Aceste informatii aveau la baza o propunere a fostului sef al ANCOM, Adrian Dita, care si-a propus un salariu de 10.000 de euro lunar.

Recent, presedintele PSD Caras-Severin, deputatul Ioan Mocioalca, considerat un protector al lui Sorin Grindeanu, a declarat pentru publicatia expressdebanat.ro ca Sorin Grindeanu are in momentul de fata un salariu de secretar de stat care este de "vreo 8 mii si ceva de roni in mana". Intrucat in acest an au fost schimbari la sefia arbitrului telecom, iar declaratia de avere a lui Adrian Dita, predecesorul lui Sorin Grindeanu, nu era relevanta pentru formarea unei idei, am analizat declaratiile de avere a lui Marius Catalin Marinescu, presedinte al ANCOM pana in martie 2017. Potrivit declaratiei de avere a lui Marinescu, completata in 2017, cu veniturile din 2016, presedintele ANCOM a avut un salariu lunar de 4.700 de lei. In 2015, potrivit declaratiei lui Marinescu din 2016, presedintele ANCOM a avut un salariu lunar tot de 4.700 de lei.

Suma este foarte mica, raportat la un salariu de director din cadrul ANCOM, spre exemplu, care castiga intre 12.000 si 17.000 de lei lunar. Spre exemplu, actualul vicepresedinte al ANCOM, Bogdan Cristian Iana a castigat in 2016 din postura de director executiv in cadrul ANCOM un salariu lunar de 17.500 de lei lunar.

Salariul lui Grindeanu va creste

Declaratiile de avere depuse de fostul presedinte al ANCOM si directorii executivi din cadrul institutiei arata, asadar, ca seful institutiei castiga de patru ori mai putin decat directorii din subordinea sa. "Funciile de presedinte si vicepresedinte sunt asimilat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro