Ce sa nu facem daca vrem sa traim mult si bine. Top 6 lucruri de evitat pentru o viata lunga si linistita

Ce sa nu facem daca vrem sa traim mult si bine. Top 6 lucruri de evitat pentru o viata lunga si linistita

Nu traiti singuri Toate studiile din ultimii 30 de ani arata ca persoanele care au un partener de viata traiesc mai mult in medie cu 10 ani. Persoanele optimiste, care gandesc pozitiv sunt mai relaxate, mai fericite si automat mai sanatoase", mai spune Ana Maria Rusizan. Ce mananca si ce obiceiuri au oamenii cu cea mai mare speranta de viata din lume Cele mai bune 6 alimente pentru o viata lunga

acum 80 luni (24 Jul 2016)

Nu cadeti prada viciilor care va pot scurta viata si cu 15 ani. Persoanele care fumeaza si beau in exces traiesc cu cel putin 15 ani mai putin decat cele care nu au acest vicii.

Nu mancati prea gras si nici nu faceti exces de mezeluri

Alimentatia este cruciala daca vrem sa traim mai mult. Colesterolul creste, se depune pe artere si putesi face un infarct sau un accident vascular cerebral inainte de 50 de ani. De asemenea consumul excesiv de mezeluri sau alte alimente procesate, dar si de sucuri din comert poate avea efecte grave. Este bine ca acest tip de produse sa fie pe cat posibil eliminate sau consumate mai rar. Nu uitati sa introduceti in alimentatie si fructe si legume pentru a echilibra balanta", mai spune nutritionistul. Nu pierdeti nopti la rand pentru ca ficatul si creierul vor obosi, iar organismul nu mai functioneaza normal", mai spune medicul.

Nu stati cu zilele intinsi pe canapea

Sedentarismul este unul dintre cei mai mari dusmani ai organismului. "Persoanele sedentare care nu fac deloc miscare si prefera compania canapelei in fiecare zi ajung rareori sa traiasca pana la 70 de ani. Va veti simti mai bine, iar organismul va va multumi", mai spune nutritiostul.

Nu traiti singuri

Toate studiile din ultimii 30 de ani arata ca persoanele care au un partener de viata traiesc mai mult in medie cu 10 ani. "Persoanele care au un partener sunt mai fericite, au un tel in viata, au pentru ce sa lupte. Persoanele singure sunt predispuse la depresie si au tendinta sa nu se mai ingrijeasca. De aceea este indicat sa avem alaturi de noi un partener de viata", spune psihologul Ana Maria Rusizan.

Nu neglijati viata sexuala si evitati stresul

Viata sexuala este extrem de importanta pentru o persoana fericita. Ne da energie, ne ajuta sa ne eliberam de stres si ne face sa ne simtim mai ferici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro