Ce sa faci si ce sa nu faci de Revelion ca sa iti mearga bine tot anul

Ce sa faci si ce sa nu faci de Revelion ca sa iti mearga bine tot anul

De aceea, in multe zone toate pregatirile pentru masa de Revelion se fac in data de 30 de decembrie. Ca sa nu aveti ghinion in anul care va urma este bine sa nu faceti curatenie si mai ales sa nu dati cu matura pentru ca se spune ca va alungati norocul. De asemenea in ultima zi din an nu se spala rufe, nu se calca si nici nu se coase pentru a nu atrage ghinionul.

acum 34 luni (31 Dec 2016)

In ultima zi din an, traditia spune ca trebuie sa ne odihnim. De aceea, in multe zone toate pregatirile pentru masa de Revelion se fac in data de 30 de decembrie. Ca sa nu aveti ghinion in anul care va urma este bine sa nu faceti curatenie si mai ales sa nu dati cu matura pentru ca se spune ca va alungati norocul. De asemenea in ultima zi din an nu se spala rufe, nu se calca si nici nu se coase pentru a nu atrage ghinionul.

Traditii la masa de Revelion

Sunt superstitii multe legate si de masa de Revelion. In niciun caz nu faceti friptura de pui sau curcan pentru ca se spune ca va zboara norocul. Porcul este acceptat mai ales ca asa este traditia la romani, dar de pe masa de Revelion nu trebuie sa lipseasca pestele. Se spune ca persoanele care gusta peste la trecerea dintre ani se vor descurca foarte bine anul urmator.

De asemenea in niciun moment, pe masa nu trebuie sa fie farfurii sau pahare goale deoarece inseamna saracie in anul in care va urma. La miezul noptii se bea sampanie pentru ca se spune ca licoarea aduce bogatie si noroc. De asemenea nu ciocniti pahare cu suc sau apa pentru ca inseamna ca veti fi sarac tot anul urmator.

Superstitii legate de haine si bani

In noaptea de Revelion este obligatoriu sa purtati ceva rosu pentru a va aduce noroc. Daca tineti de mana persoana iubita veti avea parte de dragoste, iar daca nu va dezlipiti la pahar nici la miezul noptii veti avea un an plin de veselie. Tot din popor se mai spune ca o dorinta pusa la miezul noptii se va implini in anul urmator.

Traditia mai spune ca la miezul noptii sa incingeti un dans afara in aer liber daca vreti sa aveti sanatate si noroc. De asemenea nu va certati si nu plangeti in noaptea de Revelion daca vreti sa aveti un an mai bun. In zonele rurale superstitiile sunt tratate cu seriozitate deoarece acolo lumea este mult mai religioasa si crede in spir... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro