Ce s-a mai descoperit in regulamentul stramb si depasit al fotbalului romanesc. E de rasul curcilor

Ce s-a mai descoperit in regulamentul stramb si depasit al fotbalului romanesc. E de rasul curcilor

Cu o Liga Profesionista de Fotbal (LPF) in care presedintele e invizibil si o Federatie Romana de Fotbal (FRF) preocupata obsesiv de imagine, campionatul romanesc are parte exact de finalul pe care il merita. Pe langa faptul ca acolo nu scrie ca, in caz de egalitate de puncte intre doua echipe, rezultatele directe din play-off sau play-out vor fi primul criteriu de departajare, acum a fost descoperit si un alt pasaj expirat care demonstreaza nepasarea sefilor de la FRF si LPF.

acum 38 luni (17 May 2017)

Cu o Liga Profesionista de Fotbal (LPF) in care presedintele e invizibil si o Federatie Romana de Fotbal (FRF) preocupata obsesiv de imagine, campionatul romanesc are parte exact de finalul pe care il merita. Play-off-ul s-a terminat, unii au primit trofeul, tricourile si medaliile de campioni, in timp ce altii se pregatesc sa mearga la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne pentru a fi declarati campioni acolo. Intre timp, FRF se bucura de aceasta harababura, avand impresia ca doar dusmanii de la LPF sunt de vina pentru ce se intampla.

In realitate, LPF si FRF sunt ambele in culpa, in conditiile in care Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) se aproba in Comitetul Executiv FRF. Pe langa faptul ca acolo nu scrie ca, in caz de egalitate de puncte intre doua echipe, rezultatele directe din play-off sau play-out vor fi primul criteriu de departajare, acum a fost descoperit si un alt pasaj expirat care demonstreaza nepasarea sefilor de la FRF si LPF. Dar nu disparitia echipelor mentionate e o problema, ci faptul ca in ROAF referirea la barajul de promovare se face in felul urmator: * Articolul 29, alin. Echipa clasata pe locul 6 in play-out va disputa un joc de baraj tur-retur cu castigatoarea jocurilor dintre echipele clasate pe locul 2 in cele doua serii ale Ligii a 2-a. Jocurile de baraj intre echipele clasate pe locul 2 in cele doua serii ale Ligii a 2-a vor fi organizate de FRF, iar jocurile de baraj intre castigatoare si ocupanta locului 6 in faza play-out vor fi organizate de LPF. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro