Ce s-a intamplat cu preotii din Suceava care s-au visat primari, dar n-au primit destule voturi

Ce s-a intamplat cu preotii din Suceava care s-au visat primari, dar n-au primit destule voturi

Liviu Mihaila, in varsta de 42 de ani, a slujit timp de 15 ani de zile biserica din Hreatca, o parohie ce numara nu mai putin de 130 de familii. Pacatele candidatilor in sutane care il lasa pe Dumnezeu pentru fotolii de consilieri si de primary Doi preoti din Suceava renunta la hainele preotesti pentru a candida din partea PNL la alegerile locale din aceasta vara Preotul Paul Negoita paraseste definitiv administratia locala: "Sunt dispus sa-mi pun in lucrare toata priceperea, dar in calitate de simplu cetatean"

acum 88 luni (14 Aug 2016)

Preotii din judetul Suceava care s-au visat primari la inceputul acestei veri s-au intors in mijlocul enoriasilor. In luna februarie a acestui an, preotul Liviu Mihaila de la biserica Sfantul Ierarh Nicolae din satul Hreatca, a depus o cerere de retragere din preotie, pentru a putea candidat din partea PNL la Primaria municipiului Falticeni, devenind ulterior presedinte al Organizatiei municipale Falticeni.

Patriarhia Romana le-a interzis preotilor sa candideze la functia de primar, insa chiar si asa, doua fete bisericesti din judetul Suceava, preotii Liviu Mihaila si Sorin Doroftiese, au renuntat la preotie pentru a putea candida din partea PNL la alegerile locale de la 5 iunie 2016.

Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, preotul Cornel Oprisan, a refuzat sa comenteze aceste retrageri din preotie a unor fete bisericesti pentru a putea sa candideze la functia de primar, insa a declarat la acea vreme ca: "atat timp cat ei incalca anumite lucruri, se merge conform statutului".

Dupa ce nu a reusit sa obtina nici 10% din voturile falticenenilor la alegerile din 5 iunie 2016, preotul Liviu Mihaila si-a dat demisia din PNL, aventura sa in politica terminandu-se dupa mai putin de cinci luni de activitate.

Acesta a depus o cerere la Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor prin care solicita sa-i fie acceptata revenirea in activitatea parohiala, cererea sa fiind aprobata de IPS Pimen. Astfel, preotul Liviu Mihaila s-a intors printre enoriasii bisericii "Sfantul Ierarh Nicolae" din localitatea Hreatca, aflata la 12 kilometri de municipiul Falticeni.

Liviu Mihaila, in varsta de 42 de ani, a slujit timp de 15 ani de zile biserica din Hreatca, o parohie ce numara nu mai putin de 130 de familii. De asemenea, fostul candidat PNL pentru Primaria Falticeni este presedinte al Asociatiei "Falticeni Cultural", care in ultimii ani a organizat tot fel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro