Ce s-a ales din familia "Eroului de la Guadalajara", Sandu Neagu: si-a dat casa pe bautura, copiii au ajuns sa cerseasca

Ce s-a ales din familia

S-a apucat de bautura dupa primul divort "Ba, tu pleci de la Rapid doar cu picioarele inainte", i-a spus franc Valentin Stanescu lui Sandu Neagu si a avut dreptate. Si-a vandut garsoniera primita de la primarie Fostul coleg de la Rapid, Rica Raducanu, a povestit insa un episod edificator pentru comportamentul lui Neagu: "Avea bani. Copiii sai au ajuns sa cerseasca Dupa moartea lui Sandu Neagu, Cristina, sotia acestuia, a ajuns sa aiba grave probleme financiare si sa traiasca din mila oamenilor din fotbal, care au avut grija sa le trimita din cand in cand lui Roberto (11 ani) si Ingrid (13 ani), alimente, haine si bani.

acum 75 luni (20 Oct 2016)

Nascut in cartierul Rahova, pe 19 iulie 1948, dar crescut in Giulesti, intr-o familie de rapidisti fanatici, Alexandru Neagu a avut un singur tel in viata: sa joace fotbal doar in "Potcoava". La 22 de ani, dupa trei sezoane excelente la Rapid, Sandu Neagu a fost convocat de Angelo Niculescu pentru Campionatul Mondial din Mexic. A dat gol, a scos penalty si daca il vedea cineva atunci, de la un club mare, il lua imediat", a explicat Rica Raducanu, coleg de camera cu Neagu la acel turneu. "Capellini din Giulesti", asa cum il supranumise scriitorul Ioan Chirila pe Sandu Neagu, a devenit de atunci "Eroul de la Guadalajara".

S-a apucat de bautura dupa primul divort

"Ba, tu pleci de la Rapid doar cu picioarele inainte", i-a spus franc Valentin Stanescu lui Sandu Neagu si a avut dreptate. Dupa 15 ani petrecuti in Giulesti, timp in care a jucat 286 de meciuri, a inscris 110 goluri, a castigat doua Cupe, in 1972 si 1975, si un campionat, 1967, Sandu Neagu s-a retras de la Rapid. Atunci s-a apucat si de bautura, pentru ca atat timp cat a fost fotbalist, nu punea pe limba", a mai povestit Rica Raducanu. In ultima parte a vietii, "Eroul de la Guadalajara" a ramas pe drumuri si a trait pe unde a apucat, inclusiv intr-o locuinta amenajata la Stadionul Giulesti, impreuna cu cea de-a doua sotie si cu cei doi copii. Ironia sortii a facut ca sfarsitul lui Sandu Neagu sa-i fie adus de o minge de fotbal. Pe 17 aprilie 2010, cu o zi inainte de derby-ul dintre Rapid si Steaua, trupa lui Ioan Andone a decis sa se antreneze chiar pe Stadionul Giulesti, nu la baza Pro Rapid, iar Sandu Neagu a iesit sa-i vada pe baieti. Fiul sau a primit o minge de la fotbalisti si i-a dat tatalui sau o pasa. A fost dus la spital, dar n-a suportat complicata operatie pentru ca, asa cum au spus doctorii, era "putred", fiind bolnav de ciroza hepatica de mai multa vreme.

Si-a vandut garsoniera primita de la primarie

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro