Ce risti daca verifici email-ul de serviciu si in week-end

Ce risti daca verifici email-ul de serviciu si in week-end

Studiul a fost efectuat pe 57.000 de persoane din Europa, dintre care jumatate lucrau in afara programului normal de lucru - o tendinta incurajata de accesul facil la documente de serviciu, cu ajutorul smartphone-urilor si al tabletelor.

acum 117 luni (24 Sep 2014)

Studiul a fost efectuat pe 57.000 de persoane din Europa, dintre care jumatate lucrau in afara programului normal de lucru - o tendinta incurajata de accesul facil la documente de serviciu, cu ajutorul smartphone-urilor si al tabletelor. Persoanele care lucrau seara si in week-end aveau sanse mai mari de a se plange de insomnii, dureri de cap, oboseala, anxietate si probleme gastro-intestinale.

De asemenea, munca in afara programului normal de lucru era asociata cu probleme musculare si cardiovasculare, au constatat cercetatorii din cadrul Society for Labour, Industrial and Organizational Psychological Research din Oldenburg, Germania.

Ei au facut un apel la instituirea unor reglementari mai stricte, care sa impiedice invadarea vietii personale de catre problemele de serviciu.

Progresul tehnologic, au explicat ei, a dat nastere unei culturi ce pretinde oamenilor sa fie permanent disponibili pentru treburi de serviciu.

Chiar si un volum mic de munca suplimentara, in afara orarului stabilit, poate provoca probleme de sanatate, a explicat dr. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro