Ce risti daca consumi frecvent indulcitori artificiali

Ce risti daca consumi frecvent indulcitori artificiali

Cercetarea a fost realizata atat pe cobai cat si pe oameni, de experti de la Weizmann Institute of Science din Israel. Ei au mentionat ce fel de indulcitori consuma de obicei, iar cei care foloseau frecvent indulcitori artificiali aveau probleme cu greutatea si cu nivelul de zahar din sange.

acum 102 luni (19 Sep 2014)

Cercetarea a fost realizata atat pe cobai cat si pe oameni, de experti de la Weizmann Institute of Science din Israel.

Cercetatorii au analizat efectul pe care il au asupra organismului trei dintre cei mai folositi indulcitori artificiali: aspartamul, sucraloza si zaharina.

Toti au produs o modificarea a nivelului de zahar din sange in cazul cobailor.

Ulterior, studii similare, la scara mai mica, au fost facute si pe 381 de voluntari umani. Ei au mentionat ce fel de indulcitori consuma de obicei, iar cei care foloseau frecvent indulcitori artificiali aveau probleme cu greutatea si cu nivelul de zahar din sange.

In cadrul unui alt experiment, cercetatorii au monitorizat timp de o saptamana 7 persoane care nu consumau de regula aceste produse. Jumatate dintre ei au primit indulcitori artificiali si dupa doar 4 zile aveau un nivel mai ridicat de zahar in sange.

Expertii precizeaza ca studiile trebuie continuate pe oameni, inainte de a putea recomanda categoric eliminarea acestor produse din alimentatie. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro