Ce reprezinta fiecare zi a Saptamanii Patimilor

Ce reprezinta fiecare zi a Saptamanii Patimilor

In Sfanta si Marea Miercuri (denia de Marti seara) se pomeneste vinderea lui Hristos de catre Iuda, unul din cei doisprezece apostoli, precum si ungerea cu mir a picioarelor Mantuitorului de catre femeia cea pacatoasa, gest profetic al viitoarei puneri in mormant a Domnului. Sfanta si Marea Sambata (denia de vineri seara - Prohodul Domnului) ne aduce aminte de procesiunea de ingropare a lui Iisus, prefigurata printr-o slujba in care clerul si credinciosii stau impreuna in jurul Sfantului Epitaf (o panza pictata cu trupul Mantuitorului, coborat de pe cruce si infasurat in giulgiuri).

acum 23 luni (30 Mar 2018)

Sfanta si Marea Luni (denia de Duminica seara). In aceasta zi, Biserica il pomeneste pe fericitul Iosif care a fost vandut de fratii sai, prefigurand astfel pe Hristos, cel ce va fi tradat si parasit in Patimile Sale. Sfanta si Marea Marti (denia de Luni seara) ne aduce aminte de pilda celor zece fecioare, cinci intelepte iar cinci "nebune", deoarece nu s-au pregatit cum se cuvine pentru intimpinarea Mirelui la nunta (astazi ar fi asemanate cu domnisoarele de onoare). In Sfanta si Marea Miercuri (denia de Marti seara) se pomeneste vinderea lui Hristos de catre Iuda, unul din cei doisprezece apostoli, precum si ungerea cu mir a picioarelor Mantuitorului de catre femeia cea pacatoasa, gest profetic al viitoarei puneri in mormant a Domnului. In Sfanta si Marea Joi (denia de Miercuri seara) se pomenesc patru momente importante din viata Mantuitorului: spalarea picioarelor ucenicilor de catre Hristos; Sfanta si Marea Vineri (Denia de Joi seara, a celor 12 Evaghelii) pomeneste sfintele si mantuitoarele Patimi ale Mantuitorului Hristos. Sfanta si Marea Sambata (denia de vineri seara - Prohodul Domnului) ne aduce aminte de procesiunea de ingropare a lui Iisus, prefigurata printr-o slujba in care clerul si credinciosii stau impreuna in jurul Sfantului Epitaf (o panza pictata cu trupul Mantuitorului, coborat de pe cruce si infasurat in giulgiuri). Totodata, se face pomenire si de pogorarea Mantuitorului la Iad, ca si de eliberarea dreptilor de acolo. In aceasta saptamana credinciosii sunt chemati sa se osteneasca printr-o postire mai aspra Astfel, cine poate, tine post negru sau ajuneaza pana seara in zilele de Luni, Marti, Miercuri, Vineri si Sambata. Tot luni, de la ora 9.00, IPS Teodosie va oficia Taina Sfantului Maslu la biserica Greaca din Constanta (str.

Va mai recomandam: De ce nu au voie femeile in biserica in timpul menstruatiei si in perioada lauziei. Legea dura desfiintata de Iisus, prin care a redat femeii demnitatea ANALIZA Cele 30 de erori judiciare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro