Ce raspund expertii la intrebarea daca Trump Jr a incalcat legea cand s-a intalnit cu avocata rusa suspectata de legaturi cu Kremlinul? Toate reactiile

Ce raspund expertii la intrebarea daca Trump Jr a incalcat legea cand s-a intalnit cu avocata rusa suspectata de legaturi cu Kremlinul? Toate reactiile

Pe de alta parte, Daniel Tokaji, expert in legea electorala la Universitatea Ohio, avertizeaza ca actionarea lui Trump Jr in justitie prin interpretarea informatiilor drept o "contributie" poate ridica semne de intrebare "foarte grave privind libertatea de exprimare" si poate avea "implicatii tulburatoare". Cel mai probabil, insa, este ca fostul director FBI Robert Mueller, procuror special pentru anchetarea posibilelor legaturi dintre echipa de campanie a lui Donald Trump si Rusia, sa hotarasca daca se poate vorbi de un caz judiciar sau nu, a subliniat expertul. "Este destul de tulburator (...) ca cineva care este posibil sa actioneze in numele unei puteri straine sa colaboreze cu persoane de la varful" campaniei electorale prezidentiale, a subliniat el.

acum 58 luni (12 Jul 2017)

Cea mai incriminatoare dezvaluire, spun expertii care au discutat cu AFP, o reprezinta e-mailurile publicate de Trump Jr. pe contul sau de Twitter, in care afirma ca i-ar "placea mult" sa auda ce au de spus rusii despre fosta adversara din campanie a tatalui sau, candidata democrata Hillary Clinton.

"Daca este ceea ce spui, mi-ar placea foarte mult", a raspuns el la cateva minute dupa ce a fost anuntat ca avocata Natalia Veselnitkaia are informatii care ar putea sa o "incrimineze" pe Hillary Clinton.

Brandon Garrett, professor de drept la Universitatea Virginia, aminteste ca, dupa Watergate, legea federala interzice orice contributie sau promisiune de contributie externa, directa sau indirecta, la alegerile americane.

Legea interzice orice donatie sau oferirea a "orice de valoare", ceea ce ar putea include informatii, potrivit expertului.

Cu alte cuvinte, simplul fapt ca a mers la o intalnire incercand sa obtina informatii poate fi suficient pentru a dovedi intentia.

Pe de alta parte, Daniel Tokaji, expert in legea electorala la Universitatea Ohio, avertizeaza ca actionarea lui Trump Jr in justitie prin interpretarea informatiilor drept o "contributie" poate ridica semne de intrebare "foarte grave privind libertatea de exprimare" si poate avea "implicatii tulburatoare".

El a avertizat ca "ar putea interzice unei echipe de campanie sa stranga informatii despre o campanie rivala".

Nici Susan Klein, professor de drept la Universitatea Texas, nu crede ca Trump Jr.

Teoretic, Parchetul din Manhattan, in circumscriptia caruia se afla Trump Tower, unde a avut loc intalnirea, ar putea deschide, de asemenea, un dosar.

Cel mai probabil, insa, este ca fostul director FBI Robert Mueller, procuror special pentru anchetarea posibilelor legaturi dintre echipa de campanie a lui Donald Trump si Rusia, sa hotarasca daca se poate vorbi de un caz judiciar sau nu, a subliniat ex... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro