Ce putem pati daca mancam prea repede

Ce putem pati daca mancam prea repede

Cand ne asezam la masa nu trebuie sa mancam repede. Daca mancati foarte repede este posibil ca organismul sa nu mai perceapa senzatia de satietate, sa sariti peste aceasta etapa. Exista si pericolul sa ne innecam cu o bucata de mancare care nu este mestecata, iar acest lucru poate fi extrem de periculos.

acum 71 luni (17 Oct 2017)

Cand ne asezam la masa nu trebuie sa mancam repede. Masa trebuie savurata si trebuie sa dureze cam 15 minute. "Este foarte important sa nu mancam pe fuga, prea repede. Trebuie sa savuram mancarea, nu sa infulecam totul in 2-3 minute. O masa trebuie sa dureze cam 15 minute, este foarte important pentru un organism sanatos", spune medicul internist Florin Tudor. Daca mancati foarte repede este posibil ca organismul sa nu mai perceapa senzatia de satietate, sa sariti peste aceasta etapa. Studiile arata ca persoanele care mananca rapid cu 70% mai multe sanse sa devina obeze", mai spune medicul.

Riscati sa faceti indigestie

Atunci cand mancam rapid riscul de indigestie creste. "Atunci cand infulecam si nu stam linistiti la masa, creste riscul de indigestie. Avem tendinta sa nu mestecam cum trebuie alimentele, iar aceastea ne vor cadea destul de greu la stomac. Exista si pericolul sa ne innecam cu o bucata de mancare care nu este mestecata, iar acest lucru poate fi extrem de periculos. De asemenea, daca mancam mult si foarte repede vom avea probleme cu digestia, deoarece organismul primeste prea multa mancare intr-un timp mult mai scurt.

Nu in ultimul rand, mancarea trebuie privita ca pe o placere, nu o obligatie de care sa scapam rapid. Atunci cand mancam ceva ce ne place, daca stam sa savuram alimentele ne vom simti mai bine. Creierul va simti o senzatia de placere si automat vom avea o stare de bine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro