Ce punem in trusa medicala pentru vacanta. "Arsenalul" necesar pentru mancarurile care "au cazut greu"

Ce punem in trusa medicala pentru vacanta.

Trusa medicala pentru concediu este diferita, in mod clar, in functie de varsta membrilor familiei, dar si de destinatia de vacanta. Nu e de stat si de incercat remedii pe care le stapanim, sau nu, daca ne confruntam, insa, cu dureri de cap si varsaturi in jet, care pot fi semne de afectare cerebrala si care trebuie sa ne trimita imediat la medic.

acum 52 luni (2 Jul 2016)

Trusa medicala pentru concediu este diferita, in mod clar, in functie de varsta membrilor familiei, dar si de destinatia de vacanta. In mod sigur si garderoba difera daca mergem la mare, de cea numai buna pentru drumetiile pe carari de munte.

Cateva medicamente trebuie sa le avem insa la indemana pentru ambele variante de concediu, si pentru copii, dar si pentru adulti, spune medicul de familie Viorel Dumitrescu.

De nedorit, dar cu probabilitate destul de mare de aparitie, sunt si episoadele diareice, fie ca e vorba de o mancare care "a cazut greu", fie, mai grav, de vreun microb. De prima intentie ar trebui sa avem produse pentru refacerea florei intestinale, saruri de hidratare si antidiareice.

Daca episoadele devin de nestapanit, atrage insa medicul atentia, mai ales in cazul copiilor, ne vom adresa in cel mai scurt timp medicului, cei mici putandu-se deshidrata foarte repede.

Zgarieturile, juliturile de tot felul, cazaturile se pot produce pe neasteptate, de aceea cateva comprese sterile si un produs pentru dezinfectare, de exemplu rivanol, le vom avea de asemenea la indemana.

Antialergice, si la mare, si la munte

Desi multi o stiti, medicul repeta ca e necesar ca pentru fiecare destinatie sa folosim "arsenalul" potrivit. De ce haine de culoare deschisa, lungi? Pentru a preveni efectele nedorite ale unei intepaturi de insecta, mai ales in cazul persoanelor alergice, vom avea la indemana un antialergic, sirop in cazul copiilor, comprimate in cazul adultilor. Bineinteles ca de ajutor ne sunt si spray-urile care tin din start insectele la distanta, si la munte, dar si la mare, daca in preajma este vegetatie bogata sau sezonul este ploios.

Deloc de neglijat sunt episoadele in care in urma expunerii excesive la soare ne-am ales cu arsuri, dureri de cap, poate febra. De precizat ca adultii pot folosi, in cazu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro