Ce probleme au copiii care stau prea mult la calculator sau folosesc tableta. Avertismentul unui psiholog

Ce probleme au copiii care stau prea mult la calculator sau folosesc tableta. Avertismentul unui psiholog

Studiile au demonstrat ca lumina albastra emisa de ecrane scade nivelul de melatonina, o substanta produsa de corpul nostru pentru a ne ajuta sa dormim bine, sa ne odihnim. Recomandarea psihologului este ca micutii sa nu mai foloseasca ecranele cu jumatate de ora inainte de culcare si nici dimineata, inainte de a merge la scoala.

acum 96 luni (6 Jun 2015)

Studiile au demonstrat ca lumina albastra emisa de ecrane scade nivelul de melatonina, o substanta produsa de corpul nostru pentru a ne ajuta sa dormim bine, sa ne odihnim. De asemenea, ea creste nivelul de cortizol, un hormon de stres care afecteaza concentrarea.

De obicei atat elevii cat si parintii sunt reticenti cand vine vorba de renuntarea la calculator si tableta, dar efectele benefice sunt suprinzatoare, spune Linda Blair. Unii copii care venisera la cabinetul ei cu suspiciune de ADHD s-au simtit mult mai bine dupa ce au redus timpul petrecut la calculator.

Recomandarea psihologului este ca micutii sa nu mai foloseasca ecranele cu jumatate de ora inainte de culcare si nici dimineata, inainte de a merge la scoala.

Avertizarea ei este sustinuta de un studiu realizat in anul 2010 de catre cercetatorii de la Universitatea Bristol. Ei au recomandat parintilor sa reduca la numai 2 ore pe zi folosirea ecranelor de catre copii.

Un sondaj recent a demonstrat ca majoritatea copiilor de peste 5 ani folosesc o tableta. Cei care au intre 5 si 16 ani petrec in medie 6 ore si jumatate pe zi in fata unui ecran, precizeaza compania de cercetare a pietei Childwise.

Baietii adolescenti ajung sa stea zilnic chiar si 8 ore la calculator sau pe tableta, iar 15% dintre ei fac asta doar pentru a se distra cu diferite jocuri, cum este Halo sau Candy Crush Saga. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro