Ce prime incaseaza salariatii care recomanda un angajat util companiei in care lucreaza. Noul trend in angajari

Ce prime incaseaza salariatii care recomanda un angajat util companiei in care lucreaza. Noul trend in angajari

Ce cauta tanara generatie la un job Pentru angajatii care fac parte din tanara generatie, o atmosfera de munca relaxata, relatia satisfacatoare cu colegii si seful, dar si posibilitatea de avansare cat mai rapida conteaza mai mult decat pachetul salarial atunci cand sunt pusi in fata deciziei de a-si schimba locul de munca sau de a ramane la cel actual. "Noile generatii sunt motivate de inovatie, de libertatea de a actiona, de etica si corectitudine, de flexibilitate, de existenta unui mediu colaborativ, deschis si interactiv.

acum 77 luni (10 Apr 2017)

O noua tendinta a aparut pe piata recrutarii: angajarile pe baza de recomandari. Concret, 55,8% din reprezentantii companiilor incluse intr-un studiu derulat de Bestjobs.ro arata ca folosesc in mod activ recrutarea pe baza de recomandari in special pentru pozitii din domeniul vanzarilor, productiei, IT-ului si servicii clienti. "Sunt mai putine costuri, motivezi angajatul care face recomandarea si te asiguri ca la procesul de recrutare participa o persoana care are anumite calificari pe care tu, ca angajator le cauti. Mai mult, faptul ca el este recomandat de un om din interior arata ca intre ei ar exista o sinergie. Companiile mari apeleaza mai rar la un astfel de sistem dat fiind faptul ca au un sistem de profesionalizare bine stabilit, multe au deja departamente proprii de recrutare si anumite standarde de respectat, stabilite la nivel international, in cazul multinationalelor", explica Gabriel Chicioreanu, consultant in cariera.

Specialistul arata ca piata muncii duce lipsa de forta de munca, motiv pentru care si procesul de recrutare devine din ce in ce mai dificil. Tocmai de aceea, angajatii care fac reomandari sunt recompensati financiar la finalul procesului de recrutare. Ce sume primesc angajatii care fac recomandari Majoritatea angajatorilor platesc acum intre 100-300 euro, 31,3% platesc diferentiat in functie de profilul candidatului dorit, iar 8,5% platesc intre 300-500 euro pentru o recomandare ce se dovedeste a fi potrivita. Alte companii aloca chiar si 1.000 de euro pe referinta, daca posturile vacante sunt de conducere. E mai greu ca un subaltern sa recomande pe cineva pentru o pozitie de sef. Ce tip de angajat se cauta pe piata muncii Printre calitatile cautate pe piata muncii in 2017 se numara flexibilitatea, capacitatea de comunicare dar si adaptabilitatea potentialului angajat, dupa cum reiese dintr-o cercetare recenta. Ce cauta tanara generatie la un job Pentru angajatii care fac parte din tanara generatie, o atmosfera de munca relaxata, r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro