Ce presupune ucenicia la locul de munca. La cat ajunge sustinerea financiara pentru angajatori

Ce presupune ucenicia la locul de munca. La cat ajunge sustinerea financiara pentru angajatori

Oficialii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi sustin ca "formarea profesionala prin ucenicie la locul de munca ofera persoanelor cu varsta peste 16 ani posibilitatea de a obtine o calificare in sistemul de formare profesionala a adultilor, care sa permita ocuparea unui loc de munca si continuarea invatarii, iar angajatorilor sa isi asigure forta de munca calificata, de calitate, in functie de cerintele proprii".

acum 70 luni (18 Apr 2018)

Potrivit legislatiei, angajatorii care doresc sa organizeze programe de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca pot primi lunar, la cerere, pe perioada derularii contractului de ucenicie sprijin financiar.

Oficialii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi sustin ca "formarea profesionala prin ucenicie la locul de munca ofera persoanelor cu varsta peste 16 ani posibilitatea de a obtine o calificare in sistemul de formare profesionala a adultilor, care sa permita ocuparea unui loc de munca si continuarea invatarii, iar angajatorilor sa isi asigure forta de munca calificata, de calitate, in functie de cerintele proprii". Durata contractului de ucenicie la locul de munca nu poate fi mai mare de 3 ani si mai mica de 12 luni, in functie de nivelul de calificare pentru care urmeaza sa se pregateasca ucenicul. Angajatorii interesati in organizarea uceniciei la locul de munca pot apela la sediile AJOFM din tara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro