Ce presupune restartarea organismului si cand e nevoie sa o facem pentru a fi mai fericiti si mai sanatosi

Ce presupune restartarea organismului si cand e nevoie sa o facem pentru a fi mai fericiti si mai sanatosi

Roxana Panturoiu, co-fondatoarea brandului Juiceit si health coach, ne-a vorbit despre programul New You Retreat, care ajuta atat corpul, cat si mintea si sufletul. De asemenea, Roxana ne-a explicat de ce organismul are nevoie de restarturi si de ce este important sa constientizam nevoia de schimbare, precum si legatura dintre stilul de viata, alimentatie si fericire. Atunci cand facem miscare, suntem atenti la ce mancam, ne ferim de excese si ii oferim corpului nutrientii necesari, organismul functioneaza optim si poate face fata oricaror provocari, la exterior, cat si in interior. Putem opta apoi pentru meditatie, tehnici de respiratie sau yoga, care stimuleaza productia de hormoni responsabili cu starea de bine si fericirea si ne ajuta sa adoptam un stil de viata disciplinat si echilibrat. Pozitive sau surprinzatoare, neasteptate sau care ne-au ridicat chiar si noua semne de intrebare, feedback-urile primite ne confirma ca suntem pe drumul cel bun si ne incurajeaza sa mergem mai departe. Diminetile sunt dedicate orelor de Hatha Yoga, in cadrul carora invatam sa ne debarasam de agitatia si stresul care ne inconjoara, in timp ce ne incarcam cu energie pura si liniste interioara. Noi le aratam participantilor cum pot seta bazele unui stil echilibrat si cat de benefice sunt efectele acestuia, le punem la dispozitie toate sfaturile si instrumentele necesare pentru punerea in practica si le oferim sprijinul nostru neconditionat.

acum 34 luni (28 Jan 2018)

Roxana Panturoiu, co-fondatoarea brandului Juiceit si health coach, ne-a vorbit despre programul New You Retreat, care ajuta atat corpul, cat si mintea si sufletul. De asemenea, Roxana ne-a explicat de ce organismul are nevoie de restarturi si de ce este important sa constientizam nevoia de schimbare, precum si legatura dintre stilul de viata, alimentatie si fericire.

"Adevarul": Ce presupune restartarea organismului si cand este nevoie sa facem acest lucru?Roxana Panturoiu: Cu totii stim ca atunci cand intampinam o eroare sau instalam o versiune imbunatatita de soft, calculatorul trebuie restartat. Toxinele pe care corpul le asimileaza zilnic, epuizarea fizica si psihica conduc la crearea unor blocaje interne, ce pot fi solutionate cu ajutorul unui restart. O cura de detoxifiere permite ficatului si sistemului digestiv sa ia o pauza, odihna face minuni asupra fizicului si psihicului, iar meditatia ne poate calma mentalul.

De ce este important sa constientizam nevoia schimbarii?

In primul rand, fie si pentru faptul ca schimbarea este singura constanta din viata noastra; oricat am incerca sa ne ascundem in zona de confort, tot vom fi nevoiti sa ii facem fata. Si cine nu-si doreste mai mult de la sine? Traim, fara exceptie, intr-un mediu care ne asalteaza zilnic corpul cu toxine si ne solicita organismul, in timp ce stilul de viata alert si stresant ne afecteaza mentalul. Apare, asadar, nevoia evidenta de a combate aceste efecte nocive prin curatare, detoxifiere si vindecare. Un restart ne ofera tocmai ragazul necesar pentru ca tesuturile si organele sa se refaca, organismul sa se reincarce cu vitamine si minerale, iar pshicul sa fie din nou in forma maxima.

Cum ne putem gasi echilibrul prin alimentatie si stil de viata?

Intr-o societate care ne incurajeaza sa facem mai repede, mai mult, mai bine, devine din ce in ce mai greu sa ne gasim echilibrul.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro