Ce precizeaza raportul psihiatrilor despre tanarul de 17 ani din Craiova

Citeşte şi: Tanărul de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă, va fi eliberat El s-ar fi interesat de modul in care ar putea achiziţiona arme de tip AK, grenade, veste antiglonţ şi, de asemenea de a studia modalitatea in care poate fi construită artizanal o bombă.

acum 58 luni (10 Dec 2015)

Tanărul de 17 ani, din Craiova, cercetat sub control judiciar pentru propagandă jihadistă, are discernămant, potrivit raportului preliminar făcut de psihiatri, informează Mediafax.

Citeşte şi: Cum explică mama tanărului din Craiova, acuzat de propagandă jihadistă, radicalizarea fiului ei

Tanărul a fost reținut, marți seară, de procurorii DIICOT, care au făcut in aceeași zi percheziții la locuința lui, iar apoi l-au audiat.

Adolescentul a fost pus sub invinuire şi reţinut pentru săvarşirea infracţiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propagandă, prevăzută de articolul 33, alineatul 4, din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Anchetatorii au informaţii că tanărul promova in mod sistematic, in mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme in care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună in pericol viaţa şi integritatea persoanelor.

Potrivit procurorilor, tanărul și-ar fi arătat disponibilitatea de a deveni martir pentru Statul Islamic, fie mergand acolo unde gruparea acționează, fie sacrificandu-se in state din Europa la ordinul membrilor grupării.

Citeşte şi: Tanărul de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă, va fi eliberat

El s-ar fi interesat de modul in care ar putea achiziţiona arme de tip AK, grenade, veste antiglonţ şi, de asemenea de a studia modalitatea in care poate fi construită artizanal o bombă.

Anchetatorii arată că tanărul a alocat un timp foarte mare accesării şi vizualizării unor materiale de propagandă pentru Statul Islamic, ce prezentau execuţii prin decapitare, incendiere, impuşcare şi antrenamente specifice ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro