Ce poti pati cand furi un Windows de pe net. Gigantul Microsoft a prins un iesean care s-a ales cu dosar penal

Ce poti pati cand furi un Windows de pe net. Gigantul Microsoft a prins un iesean care s-a ales cu dosar penal

Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a finalizat o ancheta privind comiterea unor infractiuni la legea drepturilor de autor in care parti vatamate sunt doi giganti de pe piata mondiala IT. "Conform procesului verbal de efectuare a perchezitiei la punctul de lucru mentionat, inculpatul Cozianul Eugen (administratorul inculpatei Sybit SRL Iasi) a recunoscut la momentul efectuarii perchezitiei faptul ca a instalat sistemul de operare Windows pe hardisk-ul unitatii centrale aduse de catre martor, fara a detine licenta si ca a fost platit cu suma de 90 de lei pentru acest serviciu", se arata in rechizitoriu.

acum 51 luni (19 Apr 2016)

Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a finalizat o ancheta privind comiterea unor infractiuni la legea drepturilor de autor in care parti vatamate sunt doi giganti de pe piata mondiala IT.

In rechizitoriul intocmit de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi se mentioneaza ca in acest caz Serviciul de Investigare a Fraudelor s-ar fi sesizat din oficiu ca firma Sybit SRL instaleaza programe piratate pe calculatoarele pe care le comercializeaza.

Pe 23 aprilie 2013, oamenii legii au efectuat o perchezitie la punctul de lucru de la Moldova, reprezentantii firmei fiind prinsi in flagrant in timp ce instalau pe calculatorul unui client doua programe piratate, respectiv un sistem de operare Windows 7 si un Microsoft Office 2007. "Conform procesului verbal de efectuare a perchezitiei la punctul de lucru mentionat, inculpatul Cozianul Eugen (administratorul inculpatei Sybit SRL Iasi) a recunoscut la momentul efectuarii perchezitiei faptul ca a instalat sistemul de operare Windows pe hardisk-ul unitatii centrale aduse de catre martor, fara a detine licenta si ca a fost platit cu suma de 90 de lei pentru acest serviciu", se arata in rechizitoriu.

Apararea administratorului

Pe unul dintre hard-diskurile ridicate politistii au descoperit si alte programe instalate fara licenta, societatea avand ca obiect de activitate prelucrarea datelor sau administrarea paginilor web."Inculpatul, de la momentul aducerii la cunostinta a invinuirii, initial s-a prevalat de dreptul la tacere dar ulterior a dat declaratii si a tinut sa precizeze ca sumele solicitate de partile civile drept despagubiri sunt exagerate, ca recunoaste savarsirea faptelor si ca neavand studii juridice nu a putut aprecia consecintele faptelor sale", se mai arata in rechizitoriu. In total, cei trei giganti de pe piata IT vor 20.600 de euro de la societatea din Iasi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro