Ce poate face Iohannis cu victoria lui MRU?

Ar fi insa vorba despre un avantaj pe termen scurt, pe care liberalii nu il vor putea fructifica, fiindca ar fi nevoiti sa guverneze alaturi de dezertori din tabara lui Ponta, cu interese si orientari ideologice diferite, dar si fiindca PNL ar trebui sa-si recicleze vechii politicieni, cu ambitii mari si realizari minore, care continua sa revendice fotolii ministeriale.

acum 108 luni (1 Jul 2015)

Presedintele stie ca ar putea sta 10 ani la Cotroceni, asa ca nu se poarta ca si cum ar fi sub presiunea timpului.

Prin votul care l-a dus pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE), Klaus Iohannis a demonstrat ca poate avea o majoritate de partea sa pentru situatiile de urgenta.

Refugierea lui Victor Ponta in Turcia, dezorientarea din PSD si traditionalul apetit de tradare pe care social-democratii l-au exersat, pe rand, cu toti liderii pe care i-au avut s-ar putea sa-i schimbe lui Klaus Iohannis planurile. S-ar putea sa-l faca sa creada ca n-ar fi atat de rau sa-i aduca pe liberali la putere cu sprijinul oportunistilor care vor sa fie mereu in tabara castigatoare. Pentru Iohannis, ca si pentru liberali, riscul este sa se foloseasca de slabiciunea PSD ca de o trambulina pentru o noua majoritate carpita, in care fiecare sa-si negocieze mereu propriile interese sub paravanul marelui "interes national" cu care defileaza Gabriel Oprea, generalul devenit premier interimar. Gabriel Oprea, care cunoaste bine dedesubturile din PSD, dar si consilierul prezidential Dan Mihalache, care a stat aproape zece ani alaturi de social-democrati, ar putea sa-l convinga pe Iohannis ca PSD poate intra in disolutie mai usor cand se afla in Opozitie, decat atunci cand este la guvernare. In aceasta logica, luptele pentru succesiune si pedepsirea lui Victor Ponta pentru vanitatile si lasitatile din ultimul an, atat in interiorul partidului, cat si in fata electoratului, s-ar putea contoriza in avantajul liberalilor, daca acestia ar veni la guvernare la toamna, inaintea anului electoral 2016, cand au loc alegeri locale si parlamentare.

Ar fi insa vorba despre un avantaj pe termen scurt, pe care liberalii nu il vor putea fructifica, fiindca ar fi nevoiti sa guverneze alaturi de dezertori din tabara lui Ponta, cu interese si orientari ideologice diferite, dar si fiindca PNL ar trebui sa-si recicleze vechii politicieni, cu ambitii mari... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro