Ce perspective are o potentiala Miscare Macovei?

Chiar daca Monica Macovei va da o recomandare de vot pro-Iohannis, e foarte probabil ca segmentul virulent antisistem din cei circa 400.000 de alegatori ai sai, acela care vede un rau generalizat in toata clasa politica, sa nu vina la vot.

acum 115 luni (4 Nov 2014)

Nu pot creste in spatiul autohton doua miscari politice concurentiale, pe acelasi culoar, una in jurul lui Traian Basescu si o alta in jurul Monicai Macovei.

In ciuda scorului sub asteptari, nucleul dur al grupului de sprijin al Monicai Macovei promoveaza in continuare ideea unei miscari politice care sa valorifice curentul de sprijin coagulat in jurul candidaturii ei la prezidentiale. Problema nu e doar ca a devenit clar ca segmentul antisistem dispus sa se implice activ joaca un rol marginal in societate, ci si ca grupul in sine e destul de eclectic. Pe termen scurt, intr-o campanie de cateva luni, asta nu se vede. Chiar daca Monica Macovei va da o recomandare de vot pro-Iohannis, e foarte probabil ca segmentul virulent antisistem din cei circa 400.000 de alegatori ai sai, acela care vede un rau generalizat in toata clasa politica, sa nu vina la vot. Realitatea de pe teren e insa mai complicata decat par sa realizeze avocatii proiectului, care tind sa ignore o serie de provocari majore. O parte importanta dintre cei care au preferat-o pe Monica Macovei sau pe Klaus Iohannis Elenei Udrea nu s-au despartit definitiv de Traian Basescu, chiar daca nu au agreat sprijinul sau pentru candidatul PMP. Ei stiu foarte bine ca, in ciuda retoricii de campanie, fara implicarea presedintelui nu am fi vorbit astazi, asa cum vorbim, despre independenta justitiei, iar reformele Monicai Macovei nu aveau nicio sansa fara suportul de la Cotroceni, adesea in pofida opozitiei din PDL. De aceea, odata cu intrarea formala a lui Traian Basescu in PMP si cu implicarea tot mai accentuata a lui Emil Boc, perceptia asupra partidului, nu tocmai favorabila in prezent, s-ar putea schimba. Iar daca cumva Victor Ponta castiga, cu atat mai mult acest electorat isi va pune sperantele in actualul presedinte, pe care il vad in mult mai mare masura in stare sa se opuna tavalugului pesedist. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro