Ce patesti daca mananci pateu vegetal sau soia modificata genetic. Din ce e facut, de fapt, deliciosul pateu de post

Ce patesti daca mananci pateu vegetal sau soia modificata genetic. Din ce e facut, de fapt, deliciosul pateu de post

In plus, pateurile vegetale din comert contin margarina sau ulei, proteina din soia, sare iodata, extract de condimente, mustar, arome, stabilizatori (E-452), emulgatori (saruri ale acizilor grasi E-470), agenti de ingrosare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grau si porumb, sirop de glucoza, zaharuri, potentiator de aroma (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, rosu carmin E-120).

acum 117 luni (19 Feb 2015)

Daca credinciosii ortodocsi incep postul de luni, cei catolici au intrat deja in post, incepand de ieri.

In post ortodocsi nu consuma nimic de provenienta animala

"O pauza de la proteina animala este benefica pentru organism si daca vorbim din punct de vedere nutritional", afirma nutritionista Liana Contiu. Numai ca romanii se indoapa in aceasta perioada cu paine si cartofi si asa numite produse de post: pateu vegetal, crenvursti de post, etc. "Majoritatea face greseala sa abuzeze de paine, cartofi si produse de post pe perioada acestor zile in care se lipsesc de produsele de origine animala", spune nutritionista.

Mai multe studii ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului realizate pe baza ingredientelor trecute pe etichete, arata ca 96 la suta din cele 32 de pateuri vegetale de pe piata au minim doua E-uri in componenta, iar restul de 3,97 la suta contin nu mai putin de 12 E-uri.

In plus, pateurile vegetale din comert contin margarina sau ulei, proteina din soia, sare iodata, extract de condimente, mustar, arome, stabilizatori (E-452), emulgatori (saruri ale acizilor grasi E-470), agenti de ingrosare (guma guar E-412, caragenan E-407), amidon din grau si porumb, sirop de glucoza, zaharuri, potentiator de aroma (glutamat monosodic E-621), legume deshidratate, antioxidant (acid ascorbic E-300), acidifiant (acid citric E-330), coloranti (caramel E-150, rosu carmin E-120).

Cele mai multe din sortimentele de pateu vegetal sunt imbogatite cu aditivi periculosi, din care nelipsit este glutamatul monosodic despre care medicii spun ca poate impiedica functionarea normala a inimii si poate declansa astmul.

Ce alte produse ne pun in pericol sanatatea

"Ne referim la toate produsele procesate din magazine menite sa ne scuteasca de gatit. Si consumul de soia trebuie evitat pentru ca majoritatea produselor contin soia modificata genetic. Persoanele care sufera de diabet, diferite tipuri de cancer,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro