Ce omoara o relatie si cum ajungem singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort

Ce omoara o relatie si cum ajungem singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort

Psihologii sustin ca de cele mai multe ori o relatie de cuplu este distrusa de criticile repetate pe care si le aduc partenerii, iar de aici poate sa apara distanta, care se traduce prin singuratatea in doi.

acum 28 luni (28 Nov 2017)

Psihologii sustin ca de cele mai multe ori o relatie de cuplu este distrusa de criticile repetate pe care si le aduc partenerii, iar de aici poate sa apara distanta, care se traduce prin singuratatea in doi. "Daca vrem sa pastram o relatie armonioasa si sanatoasa in cuplu trebuie sa fim mai putini critici la adresa partenerului de viata. Intr-o relatie negocierea este sfanta si trebuie sa tine cont tot timpul si de parerea partenerului de viata. Din pacate sunt si persoane care sunt singure in cuplu, dar nu fac absolut nimic si se prefac ca au o viata normala fara sa isi dea seama de gravitatea situatiei in care se afla", a spus Bogdan Mihailescu, psiholog.

Unde gresesc partenerii:

- In momentul in care unul dintre parteneri isi doreste un copil, iar altul nu, atunci apar probleme, insa putine cupluri stiu cu adevarat cum sa procedez intr-o astfel de situatie.

Psihologii au mai precizat ca atunci cand ne indragostim suntem intoxicati hormonal, iar acest lucru ne ofera o senzatie de fericire si de bine.

"Trebuie sa invatam sa ne depasim, iar atunci cand suntem indragostiti sa vedem exact cum este partenerul de viata. Este bine sa discutam de la bun inceput despre valorile pe care le avem, familie, prieteni, iar astfel vom porni cu dreptul in relatie si putem sa ducem o viata aromonioasa in doi. Nu trebuie niciodata sa spunem ca stim totul despre partenerul de viata, pentru ca nu avem cum sa stim absolut totul", a mai precizat Bogdan Mihailescu, psiholog. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro