Ce nu trebuie sa ratezi daca vizitezi India. Ghidul inedit facut de o clujeanca

Ce nu trebuie sa ratezi daca vizitezi India. Ghidul inedit facut de o clujeanca

Dantelaria fortului este nemaipomenita ca de altfel si privelistea pe care o ai de la balconul de unde, cu multi ani in urma, Shah Jahan isi privea supusii. Ce mai puteti vedea la Red Fort: Nauba Khana - casa muzicienilor - situata in centrul fortului, loc care, in vremurile de mult apuse, rasuna de cantece in onoarea imparatului si erau primiti printii si familiile regale Rang Mahal - Palatul culorilor - care este de fapt o fantana in forma de lotus sculptata intr-o singura piesa de marmura si care facea parte din anexele la locuintele sotiilor si amantelor regelui. Cea mai mare moschee din India, Jama Masjid - situata la nici 500 de metri de Red Fort Ridicata de Shah Jahan in 1650, si terminata sase ani mai tarziu. Aflate de o parte si de cealalta a Hooghly River, cele doua Temple (Dakshineshwar si Belur Math) apartin de Ramakrishna Mission. Scrisoarea care va zgudui milioane de suflete: "Il iert pentru suferinta pe care mi-a provocat-o" Dragostea dintre Maitreyi Devi si Mircea Eliade a fost una dintre cele mari iubiri ale lumii, pe cat de frumoasa, pe atat de bine studiata, de-a lungul anilor, de cercetatori.

acum 63 luni (24 Aug 2015)

"Ca sa vezi toata India ai nevoie de o viata. Si ca sa o intelegi, ai nevoie de inca una. Pentru ca India mi-a schimbat viata", marturiseste Mihaela Gligor, cea care a vizitat India de nenumarate ori si care a tradus, in premiera, in limba romana, corespondenta dintre Maitreyi si biograful american al lui Eliade.

Mai jos aveti noua obiective turistice recomandate de Mihaela Gligor (sursa foto a tuturor imaginilor din text), insotite de cateva aprecieri si impresii care va pot ajuta:

"1. Piesa importanta a arhitecturii Mughal, Red Fort a fost construit de Shah Jahan intre 1638-1648, are o forma octogonala, ca majoritatea cladirilor islamice din India si este o imbinare de marmura, piatra rosie si pietre pretioase. Dantelaria fortului este nemaipomenita ca de altfel si privelistea pe care o ai de la balconul de unde, cu multi ani in urma, Shah Jahan isi privea supusii.

Ce mai puteti vedea la Red Fort:

Nauba Khana - casa muzicienilor - situata in centrul fortului, loc care, in vremurile de mult apuse, rasuna de cantece in onoarea imparatului si erau primiti printii si familiile regale

Rang Mahal - Palatul culorilor - care este de fapt o fantana in forma de lotus sculptata intr-o singura piesa de marmura si care facea parte din anexele la locuintele sotiilor si amantelor regelui.

Diwan-I-Am, spatiul de audiente publice, unde imparatul isi primea supusii, pastreaza scaunul pe care obisnuia sa stea Shah Jahan. Merita vazut si Shahi Burj, spatiul privat de lucru a lui Shah Jahan. Cea mai mare moschee din India, Jama Masjid - situata la nici 500 de metri de Red Fort

Ridicata de Shah Jahan in 1650, si terminata sase ani mai tarziu. Este greu sa iti imaginezi o cladire care sa surprinda mai bine ca aceasta maretia lui Allah vazuta de un om. Moscheea este cladita pe o fundatie de piatra si are o intrare grandioasa. La Jama Masjid poti intra atat pe poarta d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro