Ce nu stiai ca poti trata cu varza

Ce nu stiai ca poti trata cu varza

Zeama de varza acra contine aceasta vitamina, care are proprietatea de a inhiba secretia excesiva de acid gastric si de a reface nivelul vitaminic din corp.

acum 74 luni (26 Sep 2014)

Apreciata ca aliment, varza este si un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sanatate.

Aceasta planta ajuta si la scaderea colesterolului "rau" si normalizeaza glicemia, iar multitudinea de vitamine, minerale si de oligoelemente recomanda varza ca un tonic general al organismului. De asemenea, gratie proprietatilor antioxidante, poate preveni bolile cardiovasculare si cancerul, iar la nivelul tesuturilor, cataplasmele cu varza au proprietati dezinfectante si cicatrizante.

Ideala in tratamentul ulcerului

Varza este un antiacid eficient, de aceea este adesea indicata in tratamentul ulcerelor. Medicina naturista ofera ca remediu in vindecarea ulcerului sucul de varza, pentru ca are un continut ridicat in glutamina, un aminoacid cu care se hranesc celulele care captusesc stomacul si intestinul subtire.

Efectul pozitiv pe care-l are sucul de varza asupra membranei stomacului se datoreaza, arata studiile clinice, vitaminei U continute. Zeama de varza acra contine aceasta vitamina, care are proprietatea de a inhiba secretia excesiva de acid gastric si de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea, varza este bogata in mucilagii, sulf, saruri de potasiu, compusi care ofera proprietati cicatrizante. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro