Ce noi nume se vehiculeaza pentru Cabinetul Ciolos

Premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta, cel mai probabil, duminică lista miniştrilor care ar urma să fie inaintată luni Parlamentului, odată cu programul de guvernare al noului Cabinet, in vederea votului de investire. Citește și: O economistă de la Comisia Europeană, propusă pentru Ministerul de Finanțe Miniștrii cu experiență in instituțiile europene Atat Anca Paliu Dragu, cat și Achim Irimescu au avut un parcurs profesional ascendent in instituțiile europene.

acum 95 luni (13 Nov 2015)

Premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta, cel mai probabil, duminică lista miniştrilor care ar urma să fie inaintată luni Parlamentului, odată cu programul de guvernare al noului Cabinet, in vederea votului de investire.

Dacian Cioloș i-ar fi propus directorului Sera Romania, Bogdan Simion, funcția de ministru al Muncii in noul Guvern, potrivit unor surse citate de Hotnews.

Ministrul-consilier in cadrul Reprezentanței permanente a Romaniei la Bruxelles, Achim Irimescu, ar fi propunerea premierului desemnat pentru funcția de ministru al Agriculturii, iar numele vehiculat in presă pentru portofoliul de la Finanțe este Anca Paliu Dragu, analist-economist in cadrul Comisiei Europene. Mai mult, pentru Ministerul de Justiție, Dacian Cioloș ar urma să o numească pe Laura Ștefan, expertă anticorupție, iar in fruntea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea veni Dan Dungaciu, șeful Institutului de Științe Politice, din cadrul Academiei Romane.

Citește și: O economistă de la Comisia Europeană, propusă pentru Ministerul de Finanțe

Miniștrii cu experiență in instituțiile europene

Atat Anca Paliu Dragu, cat și Achim Irimescu au avut un parcurs profesional ascendent in instituțiile europene.

Astfel, Anca Paliu Dragu este, in prezent, economistă in cadrul Directorarului general de economie și finanțe al Comisiei Europene, potrivit unor surse citate de Hotnews. Economista are 42 de ani și a mai lucrat in cadrul biroului local al Fondului Monetar Internațional (FMI) timp de 11 ani, dar și la Banca Națională a Romaniei (BNR).

Citește și: Surse: Achim Irimescu ar putea fi alegerea lui Cioloș pentru Ministerul Agriculturii

Achim Irimescu este ministru-consilier in cadrul Reprezentanței permanente a Romaniei la Bruxelles și este șeful secției Agricultură, reprezentant al Romaniei in Comitetul Special Agricol. El a coordonat cele două Agenții de Plăți... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro