Ce ne rezerva piata muncii in 2015: perspective sumbre

Ce ne rezerva piata muncii in 2015: perspective sumbre

> Vom prezenta, in continuare, principalele observatii ale raportului (il puteti accesa integral aici in varianta PDF), caci sunt atat de precise, asa de grave si bine argumentate, incat comentariile sunt absolut inutile. "De la inceputul crizei globale in 2008 s-au pierdut peste 61 de milioane de locuri de munca, iar previziunile noastre arata ca somajul va continua sa se agraveze pana la finele acestui deceniu. Aceasta inseamna ca actuala criza a pietelor muncii este departe a fi terminata si ca nu avem niciun motiv sa fim multumiti...Tendintele pe care le observam sunt nelinistitoare, dar putem ameliora situatia economica de ansamblu daca atacam frontal problemele de profunzime, mai ales lipsa cronica a cererii globale si stagnarea din zona Euro, perspectivele nesigure ale investitiilor in zona productiei, mai ales in zona micilor intreprinderi precum si cresterea inegalitatilor " Guy Ryder, Director General, Organizatia Internationala a Muncii 1. Peste 74 milioane de tineri (cu varste intre 15 si 24 de ani) erau in 2014 in cautare de locuri de munca.

acum 112 luni (20 Jan 2015)

>

Vom prezenta, in continuare, principalele observatii ale raportului (il puteti accesa integral aici in varianta PDF), caci sunt atat de precise, asa de grave si bine argumentate, incat comentariile sunt absolut inutile.

"De la inceputul crizei globale in 2008 s-au pierdut peste 61 de milioane de locuri de munca, iar previziunile noastre arata ca somajul va continua sa se agraveze pana la finele acestui deceniu. Aceasta inseamna ca actuala criza a pietelor muncii este departe a fi terminata si ca nu avem niciun motiv sa fim multumiti...Tendintele pe care le observam sunt nelinistitoare, dar putem ameliora situatia economica de ansamblu daca atacam frontal problemele de profunzime, mai ales lipsa cronica a cererii globale si stagnarea din zona Euro, perspectivele nesigure ale investitiilor in zona productiei, mai ales in zona micilor intreprinderi precum si cresterea inegalitatilor " Guy Ryder, Director General, Organizatia Internationala a Muncii 1. Deficitul de locuri de munca generat de criza continua sa se agraveze.

Acest raport arata ca perspectivele mondiale de pe piata muncii se vor deteriora constant in urmatorii cinci ani. In 2014, la nivel mondial, existau peste 201 milioane de someri, adica cu 31 de milioane mai mult decat inainte de declansarea crizei mondiale.

Deficitul actual de locuri de munca, la nivel global este de 61 milioane. Daca adaugam la asta numarul celor care vor ajunge pe piata muncii in urmatorii cinci ani, va trebui ca pana in 2019 sa fie create 280 de milioane de locuri de munca pentru a rezolva aceste deficit .

Tinerii, mai ales femeile, continua sa fie categoria sociala care este afectata intr-un mod disproportionat de cresterea somajului. Peste 74 milioane de tineri (cu varste intre 15 si 24 de ani) erau in 2014 in cautare de locuri de munca. Situatia pietelor muncii se amelioreaza in anumite economii avansate dar ramane preocupanta in majoritatea tarilor europene si se deter... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro