Ce ne asteapta dupa Congresul PSD. O analiza a discursului lui Liviu Dragnea

Ce ne asteapta dupa Congresul PSD. O analiza a discursului lui Liviu Dragnea

De a gasi o cale de comunicare cu sutele de mii de manifestanti anti-PSD care ies in strada de fiecare data cand simt un pericol imediat pentru societate. "Iata-ne azi, la un secol de la acele evenimente, intr-un blocaj politic triplu: de viziune, de vointa si de actiune. Eu cred ca e momentul sa rupem acest blocaj, sa ne gasim resursele de inteligenta si vointa si sa redam acestei natiuni pofta de istorie, dorinta de modernizare, nerabdarea de a merge inainte cu pasi mari". "De aici porneste, dealtfel, si nevoia ca PSD sa-si defineasca, urgent, politica de viziune nationala, de clarificare a suveranitatii si a aspiratiilor europene si nord-atlantice, de dezvoltare si modernizare a tarii in acord cu traditiile ei". Cum muntii, apele, padurile Romaniei nu au cum sa fie defaimate (de altfel sunt si foarte frumoase), "defaimarea" se refera clar la conducerea de partid si de stat, la politicile acesteia, pe care o insemnata parte a societatii le critica.

acum 57 luni (11 Mar 2018)

>

N-au lipsit petele de culoare. Umilirea disidentilor, carora nu li s-a permis sa ia cuvantul de la tribuna. Este "rasplata" a 22 de ani de munca sustinuta si loiala in PSD a dnei Ecaterina Andronescu. Liviu Dragnea a venit mult mai tarziu, de la alt partid, si fara aceleasi merite in functionarea si constructia partidului. Dar sa jignesti incalificabil unul dintre stalpii PSD este de neiertat. Gest de principe oriental, sau de Kim Jong-Un.

"Vreau sa stabilim azi niste directii clare de actiune pentru a Re-Uni Romania, pentru o dezvoltare pe termen lung si pentru a decide prioritatile Romaniei".

Nu stiu cum poate "RE-UNI" Romania dl Dragnea, inainte de a-si reuni propriul partid. De a gasi o cale de comunicare cu sutele de mii de manifestanti anti-PSD care ies in strada de fiecare data cand simt un pericol imediat pentru societate. Fata de toti acestia dl Dragnea manifesta un dispret suveran, de print oriental. Cat despre dezvoltarea pe termen lung, cum o poate stabili dl Dragnea, cand programul sau de guvernare a esuat lamentabil, sunt necesare carpeli nesfarsite si "topaieli" fiscale pentru a pacali oamenii ca traiesc mai bine. Recentul sondaj IMAS, in care PSD a ajuns la 28% de la 45% in alegeri, ar trebui sa-i spuna dlui Dragnea ca nu mai pacaleste pe nimeni.

"Iata-ne azi, la un secol de la acele evenimente, intr-un blocaj politic triplu: de viziune, de vointa si de actiune. Eu cred ca e momentul sa rupem acest blocaj, sa ne gasim resursele de inteligenta si vointa si sa redam acestei natiuni pofta de istorie, dorinta de modernizare, nerabdarea de a merge inainte cu pasi mari". Dar cine e de vina pentru acest blocaj? Cine se inconjoara doar de oameni obedienti si refuza sa asculte si alte voci din societate?

"De aici porneste, dealtfel, si nevoia ca PSD sa-si defineasca, urgent, politica de viziune nationala, de clarificare a suveranitatii si a aspiratiilor europene si nord-atlantice, de dezvoltare si moder... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro