Ce ne arata tragedia din familia lui Dumitru Prunariu

In 2014, pana in 1 august au fost inregistrate 43 de cazuri de meningite meningococice, iar in tot anul au fost 71 de cazuri si nici un deces. In noaptea de sambata spre duminica, fata s-a simtit foarte rau, iar parintii au chemat o ambulanta, fiind trimis un echipaj de la o salvare privata, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli.

acum 90 luni (12 Aug 2015)

Procurorii au inceput, ieri, o investigatie dupa ce nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit la cateva ore dupa ce a fost internata cu meningita la Spitalul "Matei Bals" din Capitala.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a precizat ieri ca, in ultimii patru ani, media cazurilor de meningite meningococice a fost de 63.

In 2014, pana in 1 august au fost inregistrate 43 de cazuri de meningite meningococice, iar in tot anul au fost 71 de cazuri si nici un deces.

In 2013, pana in 1 august au fost 31 de cazuri, iar pana la sfarsitul anul numarul a ajuns la 53, fiind inregistrat si un deces. In primele sapte luni din 2012 au fost 56 de cazuri de meningite meningococice, iar pana la sfarsitul anului nu s-au inregistrat alte imbolnaviri. In 2011, pana in 1 august au fost inregistrate 54 de cazuri de meningite meningococice, in tot anul fiind 74 de imbolnaviri.

Arina Prunariu, in varsta de 11 ani, a fost, saptamana trecuta, intr-o tabara la Capidava, in judetul Constanta, in cadrul programului "Atlantykron", unde printre invitati a fost si bunicul sau Dumitru Prunariu.

In noaptea de sambata spre duminica, fata s-a simtit foarte rau, iar parintii au chemat o ambulanta, fiind trimis un echipaj de la o salvare privata, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli.

Aproximativ o suta de copii care au intrat in contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultati la Institutul "Matei Bals", nefiind depistat nici un alt caz de meningita.

Caz penal

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar de moarte suspecta in cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, in urma unei sesizari transmise de Spitalul Colentina.

"Din primele cercetari a rezultat faptul ca, la data de 9 august 2015, minora a fost internata in cadrul Institutului National de Boli Infectioase ┬źDoctor Matei Bals┬╗, data la care a survenit... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro