Ce nave de razboi vrea sa cumpere Romania

Navele tip Tetal I si Tetal II vor fi inlocuite Celelalte patru nave de razboi ale Romaniei sunt corvete - doua din clasa Tetal si doua din clasa Tetal modernizate, precizeaza catalogul "Surface Warships 2014 - 2015". Al doilea upgrade pentru navele Tip 22 Pe de alta parte, inainte sa inceapa procesul de achizitie a noilor corvete multifunctionale, Fortele Navale vor incepe, in anul 2015, cea de-a doua etapa de modernizare a fregatelor Tip 22.

acum 89 luni (18 Apr 2015)

Ministerul roman al Apararii va cumpara patru corvete multifunctionale, care vor inlocui patru nave militare vechi, din clasa Tetal, aflate inca in exploatare.

O informatie in acest sens este prezentata in catalogul "Surface Warships 2014 - 2015", care analizeaza situatia actuala si planurile de viitor ale Fortelor Navale din peste 60 de tari de pe toate continentele.

In acest catalog, Marina Militara a Romaniei figureaza cu sapte nave de suprafata. Una este Marasesti, iar celelalte doua nave sunt prezentate ca fiind "de tip Regele Ferdinand" - este vorba, desigur, de fregatele Tip 22, Regele Ferdinand si Regina Maria, care sunt identice.

Navele tip Tetal I si Tetal II vor fi inlocuite

Celelalte patru nave de razboi ale Romaniei sunt corvete - doua din clasa Tetal si doua din clasa Tetal modernizate, precizeaza catalogul "Surface Warships 2014 - 2015". Planurile de viitor ale Romaniei sunt inlocuirea celor patru corvete, Tetal I si Tetal II, cu patru corvete multifunctionale.

Desi doresc sa le inlocuiasca, oficialii romani nu au demarat inca programul de achizitie a celor patru nave noi. Tinand cont de durata unui asemenea program de achizitie, este evident ca noile nave nu vor intra in dotarea Romaniei in acest an.

Teoretic vorbind, corvetele multifunctionale care vor fi cumparate ar putea proveni de la furnizorii cu care Romania a mai avut relatii de acest gen.

O alta varianta de achizitie ar putea fi corveta multifunctionala din clasa SAAR S-72.

Al doilea upgrade pentru navele Tip 22

Pe de alta parte, inainte sa inceapa procesul de achizitie a noilor corvete multifunctionale, Fortele Navale vor incepe, in anul 2015, cea de-a doua etapa de modernizare a fregatelor Tip 22. "Intentia noastra actuala este sa realizam un sistem modern de conducere a actiunilor de lupta, prin introducerea unui radar de supraveghere 3D", declara seful Statului Major al Fortelor Navale, contraamiralul Alexan... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro