Ce mostenire lasa Ponta?

Ce mostenire lasa Ponta?

E trist ce traiesc ca roman, astfel de momente te pot face sa te gandesti la emigrare, la o tara "ca afara", la locuri linistite, la locuri unde mizeria nu isi are loc in politica, locuri in care oamenii pe care ii votezi arata interes fata de cetateni si fata de planurile pe care le-au expus atunci cand au candidat.

acum 105 luni (16 Jun 2015)

>

Nu stiu daca Victor Ponta si-a dorit sa fie Erdogan cand era mic, insa ceva porniri asemanatoare are, daca ma raportez la felul cum isi bate joc de popor, dar mai ales felul in care acesta ne sfideaza. Din fericire, un lucru stim sigur, ca nu are cum sa stea in functie timp de 11 ani, asa cum a stat premierul turc inainte de a fi presedinte. Victor Ponta a inceput sa atraga antipatii odata cu momentul in care s-a dovedit ca a plagiat teza de doctorat si n-a demisionat asa cum a promis. amintesc doar cateva dintre ele: salariile muncitorilor de la Oltchim, gazele de sist, taxe noi, Rosia Montana, votul din diaspora si mai nou, minciunile oferite zilele trecute in presa internationala, una care m-a mahnit foarte tare a fost in L'Express, unde a afirmat ca niciun ministru din guvernul sau nu a fost acuzat de fapte de coruptie.

Ma pun in locul premierului si imi adresez urmatoarea intrebare: "Ce-am facut cat am fost prim ministru?", dau o cautare pe google, iar astazi primele 5 titluri suna cam asa:

- Ce greseala majora a facut Victor Ponta;

- Dezvaluiri de la Bruxelles despre Victor Ponta si Ion Iliescu; Ma intreb care e motivatia lui, ma intreb ce il face sa traga atat de tare de functie cand toata lumea ii spune sa plece, din motive evidente.

E trist ce traiesc ca roman, astfel de momente te pot face sa te gandesti la emigrare, la o tara "ca afara", la locuri linistite, la locuri unde mizeria nu isi are loc in politica, locuri in care oamenii pe care ii votezi arata interes fata de cetateni si fata de planurile pe care le-au expus atunci cand au candidat. Oricat mi-a displacut clanul lui Boc (astept ca DNA sa ne faca in continuare surprize), masurile de austeritate luate atunci (2008 - 2009) reflecta economia tarii de acum. In alta situatie, probabil ca am fi fost mai rau decat Grecia, iar noi, din pacate (spre deosebire de ei), nu exploatam valorile tarii...mai repede le vindem, stiu altii ce sa faca cu ele.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro