Ce metoda contraceptiva ti se potriveste

Ce metoda contraceptiva ti se potriveste

Abstinenta este cea mai sigura cale de a te proteja de boli cu transmitere sexuala si de o sarcina nedorita. De ce trebuie sa tii cont Vrei sa iei contraceptie zi de zi sub forma de pilule anticonceptionale sau vrei ceva la nivel local doar cand faci sex, ori vrei sa ti se introduca in vagin un dispozitiv care sa te fereasca de pericolul de a ramane insarcinata.

acum 87 luni (11 Apr 2017)

Abstinenta este cea mai sigura cale de a te proteja de boli cu transmitere sexuala si de o sarcina nedorita. Si prezervativul te poate ajuta in acest sens, insa nu este 100% sigur deoarece se poate sparge. De ce trebuie sa tii cont

Vrei sa iei contraceptie zi de zi sub forma de pilule anticonceptionale sau vrei ceva la nivel local doar cand faci sex, ori vrei sa ti se introduca in vagin un dispozitiv care sa te fereasca de pericolul de a ramane insarcinata. Trebuie sa tii cont si de urmatoarele detalii: fumat, greutate, iei tratament pentru vreo boala. Astea sunt doar cateva dintre detaliile care conteaza pentru a alege impreuna cu persoana compententa cea mai buna metoda de contraceptie.

In functie de cat de eficace sunt daca sunt folosite corect acestea sunt clasificate astfel: Cu precizie de 99%

Aici intra implantul contraceptiv care se prezinta sub forma unei tije mici flexibile.

Steriletul este un dispozitiv intrauterin (DIU) confectionat din plastic si/sau metal, care este in forma literei T.

Sterilizarea la femei este o alta metoda la care apeleaza femeile care considera ca nu mai vor copii. Exista totusi un risc de 1%, adica 1 la 200 de femei poate ramane insarcinata chiar daca i s-a efectuat sterilizarea tubara.

Pilulele contraceptive combinate trebuie luate la aceeasi ora pentru o eficienta de 99%. Acestea regleaza ciclul menstrual, insa nu se recomanda femeilor care fumeaza, celor cu migrene si doamnelor trecute de 35 de ani, fiindca estrogenul ar putea forma cheaguri de sange. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro