Ce mesaje transmite limbajul corpului. Lista greselilor: de ce nu au voie domnii sa tina mainile in buzunare

Ce mesaje transmite limbajul corpului. Lista greselilor: de ce nu au voie domnii sa tina mainile in buzunare

In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu(licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti. Cum te asezi pe scaun "Sa te asezi pe un scaun, pe o canapea sau pe un fotoliu inseamna sa dai aproape un examen, deoarece poti sa te asezi cu un gest plin de gratie, dupa cum poti sa te trantesti ca un lemn sau sa te tolanesti de parca n-ai mai pleca niciodata.

acum 66 luni (26 Nov 2016)

Pretutindeni in lume, cartile care ne invata normele comportamentului civilizat se bucura astazi de un imens succes. "Codul bunelor maniere astazi" nu face exceptie: la douazeci de ani de la aparitie s-a vandut in peste 300.000 de exemplare.

In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu(licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti. De aceea este foarte important sa ne supraveghem in permanenta tinuta: nu ne aplecam umerii inainte, nu miscam exagerat bratele si coatele, facem pasi nici prea mari, nici prea mici, ne sugem burta si ne tinem sira spinarii dreapta. Cand ne oprim sa stam de vorba cu cineva pe strada, nu ne sprijinim de zid, pentru ca ne putem tine si pe propriile noastre picioare. In casa, nu ne vom sprijini de spatarul scaunului si nici nu ne vom juca nervos cu diferite obiecte. Unii au chiar obiceiul insuportabil de a bate tactul unei muzici auzite numai de ei, cu un creion, o bricheta, nefiind constienti ca-i enerveaza pe cei din jur. Chiar daca suntem antrenati intr-o discutie aprinsa, nu-l vom lua pe interlocutor de nasture sinici nu-l vom aproba, batandu-l energic pe umar sau dandu-i un cot in coaste. Daca o facem, siliti de o imprejurare -suntem solicitati sa raspundem la o intrebare - ne cerem scuze.

Cum te asezi pe scaun

"Sa te asezi pe un scaun, pe o canapea sau pe un fotoliu inseamna sa dai aproape un examen, deoarece poti sa te asezi cu un gest plin de gratie, dupa cum poti sa te trantesti ca un lemn sau sa te tolanesti de parca n-ai mai pleca niciodata.

Lista greselilor pe care le poti face asezandu-te se poate prelungi la nesfarsit: Sa amintim genunchii tinuti cu mainile sau departati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro