Ce mancaruri gatesc in postul Pastilor maicile dintr-o vestita manastire romaneasca. Meniul pe o saptamana

Ce mancaruri gatesc in postul Pastilor maicile dintr-o vestita manastire romaneasca. Meniul pe o saptamana

Duminica: pranz - ciorba de bureti (hribi), pastrav (de Florii, cand este dezlegare la peste), sarmale de post, chiftele de soia, cozonac de post. Calugarul Efrem, de la Manastirea Dervent, pregatind mancarea FOTO Arhiva Adevarul Mancare de stevie - Ingrediente: 5-6 maini de stevie, 6 catei de usturoi, 2 cepe potrivite, 1 lingura de marar verde tocat, 250 ml untdelemn, 1 lingura faina, sare, piper dupa gust. Chec de post cu nuca - Ingrediente: 1 kg faina, 250 g zahar tos, 1 lingura zahar pudra, 250 g margarina vegetala, 200 g miez de nuca macinata, 500 ml suc de fructe, 1 lingura scortisoara macinata, 1 lingura coaja de lamaie si de portocala (amestecate), 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat. La sfarsit se pun, in ploaie, faina, miezul de nuca, sucul de fructe, coaja de lamaie si de portocala, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Cand e gata fiert se adauga o jumatate de cana de zahar si o jumatate de lingurita de sare.

acum 18 luni (1 Mar 2018)

Pornind de la aceasta premisa, dar si de la realitatea ca tot mai multi romani aleg, din diverse considerente, sa posteasca, va prezentam in cele ce urmeaza in ce consta meniul pentru o intreaga saptamana intr-o vestita manastire romaneasca.

Am ales in acest sens meniul de la schitul Poiana Maicilor, care tine de manastirea Durau (Neamt), iar saptamana aleasa este penultima a postului pascal de anul trecut, mai precis cea care s-a incheiat cu duminica Floriilor (cu dezlegare la peste). Ce gatesc si mananca maicile in post, pe zile

In primul rand, trebuie sa spunem ca maicile de la amintita manastire au ales ca de luni pana sambata sa nu cineze, ele servind doar doua mese pe zi, la orele 10,00 si 15,00. Pranz - ciorba de urzici, mancarica de fasole, gogonele, compot de prune, mere, paine.

Marti: dimineata - ceai, iahnie de fasole, orez dulce, dulceata de pepene galben, paine. Pranz - ciorba de fasole, piure de cartofi, urzici pasate, mamaliga, usturoi, compot de cirese, banane, paine.

Miercuri: dimineata - ceai, pate de soia de casa, cartofi natur, gem de prune, paine. Pranz - supa de rosii, fasole verde, piure, mamaliga, usturoi, suc de fructe. Pranz - supa crema de legume, pilaf, ciuperci fierte cu un pic de ceapa, paine, halva.

Pregatirea bucatelor pentru pelerini la Manastirea Buciumeni FOTO Costiuc Petrica

Vineri: dimineata - ceai, cartofi copti, salata de ghebe marinate, dulceata de cirese, paine. Pranz - supa de legume cu brocolli, ghiveci, castraveti in otet, salata de fructe.

Sambata: dimineata - lapte de soia, paine, pate de naut, cartofi prajiti, masline, salata de spanac. Pranz - ciorba de bureti (hribi), piure, snitele de soia, salata de varza murata, clatite de post, paine.

Duminica: pranz - ciorba de bureti (hribi), pastrav (de Florii, cand este dezlegare la peste), sarmale de post, chiftele de soia, cozonac de post. Cum se gateste si se ia masa la manastire

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro