Ce mananca medicii pentru a avea grija de sanatatea inimii lor

Ce mananca medicii pentru a avea grija de sanatatea inimii lor

In cadrul Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, organizat sub egida Academiei Romane, sectia de Stiinte Medicale, Bucuresti, in 27-28 februarie 2015, medicii participanti la eveniment au oferit detalii despre tipurile de alimente pe care le consuma pentru a avea grija de sanatatea inimii lor.

acum 109 luni (5 Mar 2015)

In cadrul Congresului National Bolile Cronice Netransmisibile, organizat sub egida Academiei Romane, sectia de Stiinte Medicale, Bucuresti, in 27-28 februarie 2015, medicii participanti la eveniment au oferit detalii despre tipurile de alimente pe care le consuma pentru a avea grija de sanatatea inimii lor.

In plus, cu ajutorul unei aplicatii speciale, recomandata de Federatia Mondiala a Inimii, care ia in calcul principalii factori de risc pentru sanatatea inimii, o parte din medicii chestionati si-au calculat varsta inimii.

Intrebati care este in opinia lor cea mai eficienta schimbare in alimentatie, in scopul reducerii riscului cardiovascular, 95% dintre medici au afirmat ca inlocuirea partiala a grasimilor saturate si trans cu grasimile polinesaturate Omega 3 si Omega 6 este fundamentala.

Medicii respondenti au marturisit, de asemenea, care este "pacatul" alimentar pe care il fac cel mai frecvent.

Cand vine vorba de alimentele grase, doar 15% dintre medicii respondenti consuma unt sau grasimi animale. Acestia prefera mai degraba uleiurile vegetale (70%), pestele (77%) sau margarinele tartinabile de calitate, care nu contin grasimi hidrogenate sau partial hidrogenate.

Mai mult, 93% dintre medicii chestionati declara ca ar recomanda acest din urma produs ca parte a unei alimentatii destinate mentinerii colesterolului in limite normale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro