Ce mai ramane din programul de guvernare: masuri ingropate de PSD

Ce mai ramane din programul de guvernare: masuri ingropate de PSD

Anuntate cu fast, ca o adevarata revolutie fiscala, mai multe masuri din planul de guvernare al PSD au produs mai degraba teroare in mediul de afaceri si printre cetateni. Astazi, pentru un salariu sunt retinute de stat contributia de la angajat si de la angajator, dar, potrivit programului de guvernare, urmeaza ca, de anul viitor, contributiile sociale achitate de angajator pentru salariat sa fie aplicate acestuia din urma, cu o majorare echivalenta a salariului brut, astfel incat salariul net sa ramana neschimbat, iar angajatorul sa nu inregistreze nici el un cost suplimentar.

acum 68 luni (25 Jul 2017)

Anuntate cu fast, ca o adevarata revolutie fiscala, mai multe masuri din planul de guvernare al PSD au produs mai degraba teroare in mediul de afaceri si printre cetateni. Ultima dintre acestea a fost taxa de solidaritate pe care Guvernul a decis marti sa o abandoneze, premierul Mihai Tudose precizand ca o putem trece la "discutate si uitate". Intr-adevar, mare a fost deranjul produs de anuntul introducerii acestei masuri, care urma sa se comporte ca o taxa aplicata celor cu venituri mari, iar opinia publica s-a sesizat si dupa ce Tudose a precizat ca taxa va fi aplicata celor carora statul le-a oferit "prilejul sa castige atatia bani". Spuneti-mi si mie cine v-a spus dumneavoastra?....Nu, ele vor ramane pe modelul actual, toate taxele de genul acesta - CAS, CASS - vor fi platite de angajator", a spus Tudose. Deocamdata, nu avem alte masuri in ceea ce priveste taxe si impozite pentru populatie

Mihai Tudose

Saptamana trecuta, insusi presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat stabilirea cotei de contributie la asigurarile sociale de sanatate la 10%, iar a celei la asigurarile sociale la 25%, urmand ca ele sa fie platite exclusiv de angajat.

Astazi, pentru un salariu sunt retinute de stat contributia de la angajat si de la angajator, dar, potrivit programului de guvernare, urmeaza ca, de anul viitor, contributiile sociale achitate de angajator pentru salariat sa fie aplicate acestuia din urma, cu o majorare echivalenta a salariului brut, astfel incat salariul net sa ramana neschimbat, iar angajatorul sa nu inregistreze nici el un cost suplimentar.

"Adevarul" a avertizat ca o cumulare a acestor contributii la angajat va insemna o crestere din pix a salariului minim brut pe economie si o majorare a impozitarii angajatului, urmand ca acesta sa ramana cu mai putini bani in mana.

Impozitul pe cifra de afaceri, care urma sa fie introdus in locul impozit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro