Ce lider PSD din teritoriu e favorit sa-l inlocuiasca pe Tutuianu. Cum joaca Dragnea

Ce lider PSD din teritoriu e favorit sa-l inlocuiasca pe Tutuianu. Cum joaca Dragnea

"Ca o ironie a sortii, astazi, 6 septembrie, dupa momentul demisiei, solicitarea Romaniei cu privire la achizitionarea sistemului HIMARS a trecut de Congresul SUA, urmand, la fel ca in cazul sistemului PATRIOT, sa se inceapa discutiile tehnice si specifice in urma carora se va configura, pana la ultimul detaliu, sistemul ce va intra in dotarea Armatei Romane", a scris Adrian Tutuianu pe Facebook, facand un scurt bilant al mandatului sau de doua luni si cinci zile. Generalul in rezerva Alexandru Grumaz, fost sef al Directoratului de Planificare Integrata a Apararii din cadrul MApN, a explicat faptul ca situatia din prezent era usor de anticipat si ca aspectul cu adevarat deranjant e ca Romania da dovada de neseriozitate in ceea ce priveste gestionarea domeniului Apararii. Probleme de imagine Pe de alta parte, analistul politic Radu Delicote a punctat faptul ca situatia de la Aparare va genera probleme de imagine si credibilitate ale actualei guvernari.

acum 33 luni (7 Sep 2017)

Surse politice au declarat pentru "Adevarul" ca cele mai mari sanse pentru a-l inlocui pe Adrian Tutuianu le are Ion Mocioalca, presedintele PSD Caras-Severin, unul dintre cei mai importanti lideri ai partidului din teritoriu. Mocioalca este la al cincilea mandat de parlamentar, in acest moment fiind secretarul Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor. La motiunea de cenzura, Mocioalca si alti doi parlamentari din Caras nu au fost prezenti in sala, tocmai pentru a influenta rezultatul votului. In acest moment, majoritatea PSD-ALDE este pe muchie de cutit, iar cei sapte parlamentari (cinci deputati si doi senatori) de Caras controlati de Mocioalca pot inclina oricand balanta in defavoarea PSD.

Deputatul Ion Mocioalca, lider al PSD Caras-Severin FOTO Inquam Photos

Surse din partid au declarat pentru "Adevarul" ca Victor Ponta a purtat mai multe negocieri cu liderul PSD Caras-Severin, incrercand sa-l determine sa treaca de partea noului sau partid, Pro Romania. Potrivit unor surse din anturajul lui Victor Ponta, fostul premier era aproape sigur ca se va baza pe voturile celor cinci deputati de Caras si calcula ca in sesiunea din toamna va avea si grup parlamentar.

"Ponta credea initial ca va avea voturile parlamentarilor din Timis si din Caras, pentru ca era vorba sa faca echipa cu Grindeanu si cu Mocioalca", au declarat surse politcie pentru "Adevarul". "Din moment ce Mocioalca a facut pace intre Grindeanu si Dragnea, putem sa spunem ca a castigat deja un razboi, deci poate fi un bun ministru al Apararii", a glumit un vicepresedinte al PSD.

Vin rachetele din SUA

Solicitarea Romaniei privind achizitionarea de sisteme tip Lansator Multiplu de Rachete cu Bataie Mare (High Mobility Artillery Rocket Systems - HIMARS) a primit aprobarea Congresului SUA, conform procedurilor standard americane, a anuntat, miercuri, Ministerul Apararii Nationale. "Ca o ironie a sortii, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro