Ce li se poate intampla tinerilor care consuma bauturi energizante

Ce li se poate intampla tinerilor care consuma bauturi energizante

Cercetatorii de la compartimentul pentru boli cardiovasculare de la Mayo Clinic din Minnesota (Statele Unite) au efectuat recent un studiu pe un lot de 25 de persoane (14 barbati si 11 femei) cu varsta medie de 29 de ani si cu o stare buna de sanatate.

acum 82 luni (15 Nov 2015)

Bauturile energizante sunt responsabile de cresterea tensiunii arteriale la tineri, potrivit unui studiu publicat in revista medicala JAMA. Cercetatorii de la compartimentul pentru boli cardiovasculare de la Mayo Clinic din Minnesota (Statele Unite) au efectuat recent un studiu pe un lot de 25 de persoane (14 barbati si 11 femei) cu varsta medie de 29 de ani si cu o stare buna de sanatate. Voluntarii au baut o doza de bautura energizanta de 470 de mililitri. Cresterea inregistrata dupa de au baut placebo a fost de 1%. Nivelul noradrenalinei a crescut cu 73,6% la consumatorii de energizante, fata de 30,9% la consumatorii de placebo. De exemplu, in Franta, Agentia nationala pentru securitatea sanitara a alimentatiei (Anses) a emis, in 2013, un raport si a tras un semnal de alarma privitor la pericolele consumului acestui tip de bauturi.

Principalele simptome aparute dupa consumul de energizante sunt in principal de natura cardiovasculara, dar survin si efecte psiho-comportamentale si neurologice. Tulburarile digestive, respiratorii, alergice sau musculare sunt, de asemenea, raportate in randul celor care beau energizante, dar cu o incidenta mai mica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro