Ce l-a obligat pe Donald Trump sa-si concedieze consilierul. Cine sunt oamenii cu care intrase in conflict Steve Bannon

Presedintele Donald Trump i-a multumit lui Steve Bannon, imediat dupa ce a anuntat ca il demite pe acesta din functia de consilier pe probleme strategice la Casa Alba. Extrema dreapta este o "adunatura de clovni" Intr-un interviu acordat, miercuri, revistei politice de stanga American Prospect, Steve Bannon, considerat creatorul agendei nationaliste a presedintelui american Donald Trump, i-a calificat pe adeptii extremei drepte ca fiind "o adunatura de clovni", sustinand ca atentia acordata de stanga problemelor starnite de rasism ii vor permite sa "striveasca democratii".

acum 47 luni (19 Aug 2017)

Presedintele Donald Trump i-a multumit lui Steve Bannon, imediat dupa ce a anuntat ca il demite pe acesta din functia de consilier pe probleme strategice la Casa Alba. Trump (@realDonaldTrump) August 19, 2017

Motivele reale are indepartarii lui Bannon sunt inca neclare, dar potrivit presei americane, acesta devenise, neoficial, al doilea om in ierarhia puterii de la Washington, dupa cum releva un articol publicat de BBC. Steve Bannon s-a intors la portalul de extrema dreapta Breitbart News: Presedintia Trump pentru care am luptat si pe care am castigat-o s-a incheiat Bannon s-a intors la portalul de extrema-dreapta Breitbart News, se arata intr-un comunicat citat de CNN.

De altfel, inca din luna februarie, revista Time se intreba daca Steve Bannon, devenit strategul sef al Administratiei Trump, nu devenise, implicit, al doilea om, ca putere, din intreaga lume.

Relatiile dintre Trump si Bannon s-au degradat insa rapid, in conditiile in care Bannon este un reprezentant al Dreptei americane, in timp ce majoritatea apropiatilor lui Donald Trump au o orientare diferita, fiind adepti ai globalizarii. Pe lista prezumtivilor adversari ai lui Bannon s-ar fi aflat inclusiv Ivanka Trump, fiica presedintelui, si Jared Kushner, sotul acesteia, precum si generalul Herbert McMaster.

In luna aprilie, New York Times anunta ca relatiile dintre Trump si Bannon au ajuns la o ruptura si nu mai exista nicio cale de reconciliere.

La 7 august, presa americana anunta ca Bannon ar urma sa fie demis la data de 14 august. Au intervenit insa violentele rasiale din Charlottesville, (Virginia), care l-ar fi determinat pe Trump sa amane anuntul oficial privind demiterea lui Bannon, sustine BBC. Extrema dreapta este o "adunatura de clovni" Intr-un interviu acordat, miercuri, revistei politice de stanga American Prospect, Steve Bannon, considerat creatorul agendei nationaliste a presedintelui american Donald Trump, i-a calificat pe adeptii extremei d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro