Ce jocuri de culise fac liberalii inainte de alegerea unui nou copresedinte

Ce jocuri de culise fac liberalii inainte de alegerea unui nou copresedinte

La ora 15,00 va avea loc o reuniune a vechiului for de conducere al PDL, iar la ora 18,00 se va desfasura sedinta conducerii PNL cu liderii de filiale Ilie Bolojan, secretar general al PNL Nu in ultimul rand, in randul liberalilor ar mai fi avansat si numele lui Gheorghe Falca, insa acesta nu e agreat de Blaga.

acum 89 luni (30 Sep 2016)

Demisia lui Vasile Blaga din fruntea PNL a scos la suprafata faptul ca partidul e in continuare foarte divizat. Insa, cei din urma nu reusesc sa se puna de acord asupra persoanei care sa-l inlocuiasca pe Blaga si care sa faca echipa cu Gorghiu.

Varianta Saftoiu

Pe de o parte in PDL exista o tabara sustinatoare a Adrianei Saftoiu, persoana aflata agreata de Vasile Blaga, dar care nu e vazuta ca un lider care sa impuna respect si disciplina. Potrivit unor surse politice, declaratiile date vineri de secretarul executiv Cristina Traila, persoana pe care Saftoiu o vrea lista cu locuri eligibile la Bucuresti, a fost o incercare de a arata ca lista din care se poate alege succesorul contine cateva nume. "Potrivit Statutului, ai un numar de prim-vicepresedinti, ca nu degeaba sunt prim-vicepresedinti, la care trebuie sa te raportezi atunci cand iei o astfel de decizie.

Gorghiu, presedinte unic

Maine dimineata, liderii din vechiul PNL se vor intalni intr-o sedinta informala cu Gorghiu. Cu toate ca initial mai multii liberali ar fi vrut sa ceara calmarea spiritelor in randul lor si sa termine cu mentinerea ideii ca e necesara conducere unica, surse politice sustin ca oamenii din jurul copresedintelui ar incerca sa puna la punct in detaliu fortarea preluarii conducerii partudului doar de Gorghiu. Mai bine ar termina cu presedintia unica daca nu vor sa-si piarda spirjinul din partea noastra", a declarat un lider PDL din teritoriu. Anca Boagiu nu a fost niciun moment in carti pentru functia de copresedinte, in timp Gheorghe Flutur l-a refuzat pe Blaga, potrivit unor surse politice.

Varianta Buda

Pe de alta parte, o alta tabara considera ca, din moment ce nu se pot baza pe Flutur, politician recunoscut pe calitatile organizatorice si pe abilitatea sa de a calma intotdeauna spiritele in partid, ar trebui sustinut un om din zona Ardealului. Dar, ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro