Ce insemna sa fii sexy acum 100 de ani. Cele mai importante momente in evolutia expunerii trupului feminin in public

Ce insemna sa fii sexy acum 100 de ani. Cele mai importante momente in evolutia expunerii trupului feminin in public

In urma cu o suta de ani, pentru a fi considerate sexy, femeile foloseau corsete pentru a avea o talie de viespe. Si asta deoarece tanara de 24 de ani avea dimensiuni de invidiat pentru acele vremuri: avea 1,70 m inaltime, o greutate de 77 de kilograme, 87 cm circumferinta bustului, 76 cm in talie si 100 cm circumferinta soldurilor.

acum 83 luni (27 Dec 2015)

In urma cu o suta de ani, pentru a fi considerate sexy, femeile foloseau corsete pentru a avea o talie de viespe. Asa se face ca din vestimentatie nu lipseau niciodata rochiile lungi, manusile din matase sau din piele de caprioara. Cele mai controversate femei de la inceputul anilor 1900 au aparut in calendare purtand doar corset si slapi, acestea fiind considerate vulgare, indecente.

Chiar daca trupul era acoperit de desuurile vremii, societatea considera aceste imagini ca avand conotatii sexuale.

O studenta din America, idealul frumusetii in urma cu o suta de ani

Potrivit New York Times, la inceputul anilor 1900, americanii o considerau pe Elsie Scheel (foto sus) ca fiind una dintre cele mai atragatoare femei. Si asta deoarece tanara de 24 de ani avea dimensiuni de invidiat pentru acele vremuri: avea 1,70 m inaltime, o greutate de 77 de kilograme, 87 cm circumferinta bustului, 76 cm in talie si 100 cm circumferinta soldurilor. Desi astazi Elsie ar fi fost catalogata drept o femeie supraponderala, aceasta intorcea atunci toate privirile datorita asemanarii ei cu statuia Venus din Milo.

Si in acele vremuri, doamnele erau preocupate sa gaseasca tratamente miraculoase de marire a sanilor sau de slabire intr-un timp foarte scurt. O vestimentatie care pune in valoare senzualitatea - fara a deveni vulgara - si o atitudine increzatoare pot atrage toate privirile.

Intrebati in numeroase sondaje de opinie despre cum ar trebui sa arate o femeie pentru a fi considerata sexy, barbatii au dat raspunsuri dintre cele mai diverse. In timp ce unii le prefera pe cele care aduc cu Heidi Klum, ori Beyonce, altii considera ca femeile mignone, delicate, precum Kylie Minogue sau Eva Longoria sunt ideale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro