Ce inseamna de fapt expresia biblica "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata". Cum trecem peste incercari

Ce inseamna de fapt expresia biblica

Prin versetul, "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" Mantuitorul ne invata sa-l urmam si sa implinim in viata sa de zi cu zi invatatura sa. Duhovnicul spune ca aceasta cale inseamna si pregatirea spirituala a omului, urcand astfel treapta cu treapta, spre desavarsire, de la nastere la moarte, acest din urma aspect nefiind punctul final al vietii, ci doar o trecere de la experienta vietii pamantesti la viata vesnica in Imparatia lui Dumnezeu.

acum 54 luni (8 May 2015)

Prin versetul, "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" Mantuitorul ne invata sa-l urmam si sa implinim in viata sa de zi cu zi invatatura sa. Prin invatatura sa si implinirea poruncilor dumnezeiesti, asa cum reiese din Evanghelie, se spune ca suntem iluminati si avem descoperita calea spre imparatia lui Dumnezeu.

"Mantuitorul s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria din iubire fata de neamul omenesc, asa cum reiese din Evanghelia de la Ioan. Asa de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat pe Fiul Sau, Cel Unul Nascut, l-a dat spre rastignire si moarte ca lumea sa se mantuiasca prin El.

Duhovnicul spune ca aceasta cale inseamna si pregatirea spirituala a omului, urcand astfel treapta cu treapta, spre desavarsire, de la nastere la moarte, acest din urma aspect nefiind punctul final al vietii, ci doar o trecere de la experienta vietii pamantesti la viata vesnica in Imparatia lui Dumnezeu.

Parintele Dragu mai adauga ca parcurgerea acestei cai au experimentat-o Sfintii, care ne sunt modele de urmat, raspunzand astfel invitatiei Mantuitorului de a-l urma, de a implini poruncile sale.

Adevarul este absolut la Dumnezeu

Despre pastrarea adevarului si trairea lui in viata de zi cu zi se face referire chiar in Vechiul Testament, in Decalog: "Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau".

In Evanghelia de la Ioan citim ca "harul si adevarul au venit prin Iisus Hristos". De asemenea, Mantuitorul ne indeamna sa traim in adevar si sa marturisim adevarul, pentru ca "adevarul ne face liberi". Intelegem asadar ca traind in adevar traim de fapt in duhul lui Dumnezeu, opusul adevarului fiind minciuna, despre care se spune in Sfanta Scriptura ca vine de la diavol. Apostol Pavel spune ca "Dumnezeu nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar". Tot acolo suntem sfatuiti astfel: "Lepadandu-ne de cele ascunse si rusinoase, sa nu umblam in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro