Ce inseamna, de fapt, a manca sanatos. Riscuri ascunse ale dietelor rau intelese

Ce inseamna, de fapt, a manca sanatos. Riscuri ascunse ale dietelor rau intelese

Scopul mancatului sanatos este nu ca sa atingem un numar de kilograme , ci ca sa ne simtim bine" a explicat, cu prilejul unui seminar sustinut la Alexandria medicul nutritionist Ruxandra Maria Plesea, specialist la Institutul National de Diabet si Boli de Metabolism "Nicolae Paulescu". Pentru majoritatea alimentelor, cumparate din comert, lantul trofic este unul lung si greu de cunoscut de consumator, Inseamna procesatori, depozite, alimentele supuse tratamentelor chimice si aproape imposibil de stabilit cat de sanatos mai este un aliment, fie el si leguma. Este modul corpului de a si lua inapoi glucidele de care noi l-am privat, Aceasta abordare este profund gresita, Asa se poate ajunge la tulburari de de comportament alimentar si o adictie pentru dulciuri" a mai explicat nutritionistul.

acum 94 luni (28 Apr 2016)

Suntem ceea ce mancam, gandim asa cum mancam si simtim asa cum mancam, este parerea nutritionistilor despre importanta mancarii in viata omului. Ceea ce mancam nu influenteaza doar starea fizica a organismului, ci si starea psihica si felul in care individul se raporteaza la lumea inconjuratoare. Un regim alimentar sanatos nu ne face doar sanatosi din punct de vedere fizic, ci ne asigura starea psihica si energia necesara pentru viata de zi cu zi. Un regim alimentar prost, ne priveaza organismul de micronutrienti, ne imbolnaveste de diferite afectiuni fizice si ne predispune la o stare psihica proasta. Nutritionistii atrag atentia asupra faptului ca notiunea de "mancat sanatos" este adesea prost inteleasa, in special in randul tinerilor. Domnisoarele considera ca trebuie sa manance sanatos ca sa fie slabe. Baietii considera ca trebuie sa manance ca sa faca muschi. Sa ai energie ca sa faci toate lucrurile pe care ti le-ai propus, sa te bucuri de tot ce se intampla in jurul tau, sa fii departe de depresie si melancolie. Scopul mancatului sanatos este nu ca sa atingem un numar de kilograme , ci ca sa ne simtim bine" a explicat, cu prilejul unui seminar sustinut la Alexandria medicul nutritionist Ruxandra Maria Plesea, specialist la Institutul National de Diabet si Boli de Metabolism "Nicolae Paulescu". Nu mai este de ajuns sa spunem este leguma, nu este legma, este prajit nu este prajit. Ca sa stii ca un aliment este sanatos trebuie sa vezi pe ce sol a crescut, cum a fost crescut acel animal, cum a fost stocat acel aliment, cum a fost prelucrat acel aliment. In zilele noastre, lantul trofic scurt in care leguma este culeasa direct din gradina si consumatorul stie ce mananca se mai intalneste doar in gospodariile de la tara. Pentru majoritatea alimentelor, cumparate din comert, lantul trofic este unul lung si greu de cunoscut de consumator, Inseamna procesatori, depozite, alimentele supuse tratamentelor chimice si aproape imposibil de stabilit cat de sanatos mai este un... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro