Ce inseamna cand iti este mereu sete? Ce boli se pot ascunde in spatele acestui simptom banal

Ce inseamna cand iti este mereu sete? Ce boli se pot ascunde in spatele acestui simptom banal

De asemenea, atunci cand afara este foarte cald si transpiram foarte mult, organismul incearca sa regleze temperatura si sa isi conserve enegia si de aceea apare senzatia de sete. Boli de care nu stiti ca suferiti Atunci cand avem gura uscata avem tendinta sa bem multa apa, fara sa stim ca de fapt avem o boala.

acum 46 luni (17 Nov 2016)

Setea excesiva poate aparea la efort sau atunci cand afara este foarte cald. Este normal sa apara senzatia de sete excesiva. De asemenea, atunci cand afara este foarte cald si transpiram foarte mult, organismul incearca sa regleze temperatura si sa isi conserve enegia si de aceea apare senzatia de sete. Cand consumam alimente foarte sarate gen muraturi sau foarte iuti atunci apare din nou aceasta senzatie de sete excesiva", spune medicul Florin Tudor, medic internist. Primul semn al diabetului insipid este setea excesiva, urmata automat de urinarea excesiva, cam 3 litri intr-o zi. Daca aveti astfel de simptome trebuie sa mergeti de urgenta la medic. De asemenea, diabetul zaharat, atat de cunoscut romanilor, se manifesta prin sete excesiva. Mecanismul este simplu: nivelul de glucoza din sange creste foarte mult si atunci apare senzatia de sete.

Boli de care nu stiti ca suferiti

Atunci cand avem gura uscata avem tendinta sa bem multa apa, fara sa stim ca de fapt avem o boala. "Sindromul gurii uscate se numeste xerostomie si are legatura cu productia prea mica de saliva. De asemenea gura uscata poata sa aparea si atunci cand luam anumite medicamente cum sunt cele pentru alergii. De asemenea medicamentele diuretice, care au rolul sa elimine apa din organism, poate da senzatie de sete", mai spune specialistul. "Setea excesiva poate fi un semn de anemie, deoarece organismul incearca sa inlocuiasca globulele rosii prin consumul apa. De obicei anemia se caracterizeaza si prin ameteli si stare de oboseala. Lipsa de potasiu din organism poate duce la sete excesiva", mai spune medicul. Setea poate aparea si in cazul unor hemoragii, dar poate avea si cauze psihice. Bolnavii cu tulburari psihice pot avea tendinta sa bea apa in exces si nu se pot opri, astfel ca se poate ajunge la intoxicatii grave. Chiar daca pare greu de crezut, apa prea multa ne poate intoxica si poate duce la infarct", mai spune medicul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro