Ce inseamna #AskMoreOfHim, miscarea lansata de barbatii de la Hollywood in contextul scandalului sexual

Ce inseamna #AskMoreOfHim, miscarea lansata de barbatii de la Hollywood in contextul scandalului sexual

Sezonul galelor hollywoodiene a fost dominat de discursuri si dezbateri centrate pe campaniile #TimesUp si #MeToo, prin care celebritatile sprijina victimele abuzurilor sexuale si lupta pentru eliminarea unor astfel de comportamente din industria cinematografica si nu numai. Campania Time's Up, lansata de vedete hollywoodiene, a generat donatii in valoare de 21 de milioane de dolari, in doar 60 de zile de la lansare, timp in care 1.700 de femei din 60 de domenii au facut dezvaluiri si au depus plangeri privind abuzuri, hartuire si agresiune sexuala.

acum 72 luni (5 Mar 2018)

Sezonul galelor hollywoodiene a fost dominat de discursuri si dezbateri centrate pe campaniile #TimesUp si #MeToo, prin care celebritatile sprijina victimele abuzurilor sexuale si lupta pentru eliminarea unor astfel de comportamente din industria cinematografica si nu numai.

Acum, mai multe figuri masculine de la Hollywood au lansat o noua miscare, #AskMoreOfHim (Cere mai mult de la el - trad.), si au semnat o scrisoare deschisa pentru a explica de ce barbatii trebuie sa condamne public sexismul si sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile lor, scrie The Independent.

"Aplaudam curajul si ne aratam sustinerea fata de femeile si barbatii curajosi care au iesit in fata si si-au povestit experientele de hartuire, abuz si violenta. La urma urmei, majoritatea hartuirilor, abuzurilor si violentelor sunt comise de barbati, indiferent daca sunt sau nu de la Hollywood. Asadar, unul dintre cele mai puternice lucruri pe care un barbat poate si trebuie sa le faca este sa le spuna clar celorlalti barbati - inclusiv prieteni si colegi - ca hartuirea sexuala si abuzul de putere nu sunt niciodata acceptabile. Se aplica de la afirmatii sexiste si degradante pana la violenta domestica si agresiune sexuala", se arata in scrisoarea care anunta lansarea miscarii #AskMoreOfHim.

De asemenea, pentru cei care vor pune la indoiala un astfel de demers, semnatarii explica: "Barbatii sunt imperfecti. Si multi barbati, inclusiv unii dintre noi, poate ca le-am permis altora sa perpetueze astfel de comportamente reactionand in fata lor intr-un mod pe care acum il regretam. Considerati aceasta miscare un angajament al nostru de a sustine victimele, de a condamna sexismul ori de cate ori il vom vedea, de a ne asuma responsabilitatea si de a-i trage pe altii la raspundere. In calitate de activisti, actori, scenaristi, producatori si regizori, speram ca actiunile noastre ii vor inspira si pe alti barbati sa ni se alatu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro